Felmásznál ide egy jó vacsiért?

Äscher hegyi étterem

  • Hatalmas sziklák tövében az étterem
  • Étterem a szikla tövében
  • Szezon előtt és után zárva van!
  • Ez már a túra vége
  • Az Ebenalp felvonó a hatalmas térben
  • Több, mint 3 órás túra, de megéri
  • Tele gyomorral nem éri meg lenézni útközben ;)
  • Aki megmássza, az megérdemli a finom falatokat
  • Ilyen csodákat láthatunk út közben: Seealp tó

Az ember szeret szép helyeken étkezni. Egy szép tájkép, egy csodás környezet igazán meg tudja hozni az étvágyat. Most bemutatunk egy olyan éttermet, ahol nem csak a táj miatt leszel éhes.

Étterem a szikla tövében

Étterem 2500 méter magasan egy szikla tövében: ez az Äscher hegyi étterem. Azt mondják, az aktív mozgástól megjön az étvágy, de te képes lennél 3 órán át gyalogolni, hogy itt vacsorázz? Én biztosan, mert a fáradtságért kárpótol minket a hihetetlen látvány.

Több, mint 3 órás túra, de megériIlyen csodákat láthatunk út közben: Seealp tó

Az étteremhez ugyanis egy 3 órás túraútvonal vezet. A séta Wasserauenből indul. A túra során körbe ölelnek minket a svájci Alpok hatalmas sziklás csúcsai, mellettünk pedig gyönyörű alpesi völgyek kísérnek minket. Az első szakasz végén elérjük a festői Seealp tavat, ami mögött ott magasodik a Säntis hegy. Csodálatos megálló, de a túra csúcspontja mégis a célpontunk, az Äscher hegyi étterem.

Hatalmas sziklák tövében az étterem

Mi annyira érdekes ebben az étteremben? A fekvése mindenképpen. Az étterem egy száz méter magas függőleges sziklafal tövében található olyan helyzetben, mintha bármikor rádőlhetne a hegy. Miután pedig megérkeztünk ide, kipihentük magunkat és megcsodáltuk a tájat, jöhet is a jól megérdemelt jutalom: egy kellemes ebéd vagy vacsora a lenyűgöző panorámával büszkélkedő étterem teraszán. Mintha a semmiben lógva fogyasztanánk el a finomabbnál-finomabb falatokat.

Aki megmássza, az megérdemli a finom falatokatEz már a túra vége

Oké, feljöttünk, jól laktunk, de ezek után kinek van kedve még le is sétálni? Na itt jön a jó hír: ha tele a pocak, akkor egy rövid sétával elérhetjük az Ebenalp kabinos felvonókat, amivel szépen vissza lebeghetünk Wasserauen településre és még egyszer csodálhatjuk a lélegzetelállító alpesi tájat.

Az Ebenalp felvonó a hatalmas térbenTele gyomorral nem éri meg lenézni útközben ;)

A túra közepes nehézségű, de bárki vállalkozhat rá nyugodt szívvel, nem igényel különösebb felkészültséget. A hossza 3 és fél óra nagyjából. Viszont figyeljünk oda, mikor megyünk: a nagyközönség előtt júniustól október végéig van csak nyitva!

Szezon előtt és után zárva van!

Hogyan jussunk el ide

Egy újabb remek úticél, ahova egészen könnyen eljuthatunk. Az Äscher hegyi étterem Svájc észak-keleti csücskében található. A legközelebbi település a már említett Wasserauen, ahonnan felvonóval is felmehetünk a hegyre, de a sétát ajánljuk inkább :) Zürichtől pontosan 100 km-re található a település.

Gyönyörű videó az Äscher-ről

A fotók alapján sem lehet egy rossz hely, de ez a légifelvétel adja vissza igazán, mekkora csoda is ez!

 

Fotók: KGeqgwesbranblochmaentig, googlegeryvonne.ch


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


(2 szavazat, átlag: 5.00/5)
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Európa

Ország: Svájc

Távolság Budapesttől (légvonalban): 450 km (autóval 915 km)

Hivatalos pénz: svájci frank

Hivatalos nyelv: francia, német, olasz, romans (regionálisan)

Aktuális árfolyam: 1 CHF = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad