A titokzatos mesebeli kastély

Quinta da Regaleira

 • Quinta da Regaleira - sejtelmes park
 • Éjszakai megvilágításban még titokzatosabb
 • Kiterjedt alagútrendszer hálózza be a parkot
 • quinta-da-regaleira-2
 • A beavatási kút aljáról feltekintve
 • Mélybe nyúló fordított torony: a beavatás kútja
 • A milliomos kastélya - mesebeli hely
 • Quinta da Regaleira bejárata
 • A Vízesés tó - tényleg, mint egy mesében
 • A Regaleira kápolna
 • Víz nincs benne, beavatási helynek használták
 • Kanyargó csigalépcsőn lehet visszajutni a felszínre
 • Titokzatos helyszín, melyet alagutak kötnek össze a park többi részével - Quinta da Regaleira
 • A Befejezetlen kút Quinta da Regaleira-ban

Rengeteg hiedelem kapcsolódik ehhez a titokzatos, ember alkotta épülethez. Mindenképpen egyedi hangulata van a mélybe kanyargó meredek csigalépcsőknek.

A beavatási kút aljáról feltekintveQuinta da Regaleira bejárata

Mi is az a Quinta da Regaleira? Egy excentrikusan díszített palota a hozzá kapcsolódó titokzatos kertekkel, földalatti járatokkal, szökőkutakkal, barlangokkal és számos érdekes szoborral. Portugáliában található, Sintra városa mellett. Az UNESCU világörökségi listáján is szereplő épületegyüttest Carvalho Monteiro tervezte. A kastély egyik nevét is ő ihlette, ugyanis Palace of Monteiro the Millionaire néven, azaz Monteiro a milliomos kastélya néven is ismert.

A milliomos kastélya - mesebeli helyQuinta da Regaleira - sejtelmes park

Igazán egyedi és különleges helyszín. Egy olasz építész, Luigi Manini segítségével tervezte meg a 4 hektáros birtokot. Építettek rejtélyes épületeket is, amikről azt tartják, hogy a szabadkőművesség, a a templomos lovagok, az alkímia és a rózsakeresztesek titkos jelképeit és üzeneteit hordozzák. A palota építészeti stílusában megjelennek a román, a gótikus, a reneszánsz jellegzetességek csakúgy, mint a manueline, azaz a késő gótikus portugál elemek is. A palota építése 1904-ben kezdődött és a nagyja 1910-re el is készült.

A Regaleira kápolnaKiterjedt alagútrendszer hálózza be a parkot

A kertje hihetetlenül díszes. A hegyoldalon elterülve rengeteg szökőkútnak, barlangnak, szobornak és tónak ad otthont, amiket csodás séta ösvények és földalatti járatok kötnek össze. Érdemes megnézni a kápolnát és az akváriumot is, ami úgy épült, hogy úgy nézzen ki, mintha természetes része lenne a szikláknak.A parkban egy kiterjedt rejtélyes barlangrendszer található, amely hozzáférést és átjutást biztosít a földalatti termekhez, a kápolnához, a Vízesés tóhoz, valamint a Regaleira torony alatti Léda barlanghoz.

A Vízesés tó - tényleg, mint egy mesébenÉjszakai megvilágításban még titokzatosabb

Számomra a legizgalmasabb és legérdekesebb viszont a két földalatti kútja. Olyan a hangulata, mintha Guillermo del Toro  Faun labirintusa című filmjébe csöppentünk volna. A beavatási kutak vagy fordított torony néven ismert kutakból kettő található a parkban, az egyik nagyobb a másik kisebb. Mindkettő olyan, mintha egy földbe süllyesztett torony lenne, amiknek a mélyére, vagy a földalatti földszintjére csigalépcsők vezetnek le.

Mélybe nyúló fordított torony: a beavatás kútjaVíz nincs benne, beavatási helynek használták

A nevükkel ellentétben nem található vízforrás bennük. Inkább jelképes értelemben hívhatjuk őket így. Inkább egyfajta rekreációs terület volt, ahol Tarot beavatási rítusokat is tartottak. A már fent említett földalatti járatok összekötik a kutakat egymással és a többi műemlékkel és barlanggal a parkban. A nagyobbik kútba 27 lépcsőfok vezet le, és a lépcsőfokok távolságát valamint a számát úgy alakították ki, hogy kapcsolódjanak a Tarot misztikájához.

Kanyargó csigalépcsőn lehet visszajutni a felszínreTitokzatos helyszín, melyet alagutak kötnek össze a park többi részével - Quinta da Regaleira

A kisebbik kútban pedig vízszintes gyűrűk találhatók a különböző szinteken, és ezeket köti össze a lépcső. Ezt a kutat nevezik befejezetlen kúrnak is. A földalatti fordított tornyok építészete nagy hasonlóságot mutat az olaszországi Pozzo di S. Patrizio kúttal.

A Befejezetlen kút Quinta da Regaleira-ban

Hogyan jussunk el ide

Bár autóval is meg lehet közelíteni, lévén Portugáliában van, azért ez kicsit húzós. Összesen 3150 km-t kéne vezetni. De ha összekötjük más látnivalókkal, akkor lehet megéri. Repülővel Lisszabonba tudunk eljutni, onnan Sintra városa, ahol a Quinta da Regaleira található, csupán csak 29 km. Ha szeretnél odautazni, akkor a jobb oldali szállás és repülőjárat keresőnk segít neked megtervezni az utadat! A tervező használata ingyenes, de ha ezen keresztül foglalsz szállást, akkor támogatod vele a weboldalt!

Jan összefoglalója a misztikus és titokzatos palotáról

Janna Travels videó blogjában találtuk ezt a remek kis bemutatást a palotáról és a kutakról. Olyan, mintha mi is ott sétálnánk vele a Quinta da Regaleira-ban.

 


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


(4 szavazat, átlag: 4.00/5)
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Európa

Ország: Portugália

Távolság Budapesttől: légvonalban 1545 km, autóval 3150 km

Hivatalos pénz: euró

Hivatalos nyelv: portugál nyelv

Aktuális árfolyam: 1 EUR = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad