Kolostor a sziklafalon

Eremo di San Colombano

  • Oltárkép
  • A templomot szépen felújították
  • A megközelítéséhez 102 kőlépcsőt kell megmászni
  • Tündéri kistemplom lehetetlen helyszínen
  • San Colombano az országútról nézve
  • A legenda szerint Szent Kolumbián itt harcolt a sárkánnyal
  • Valóság vagy álom? Templom a sziklafalba építve
  • Először remeték lakták az itt található barlangot
  • A Leno folyó szurdokába vésték
  • A templom bejárata és az odavezető lépcsők

Az Eremo di San Colombano kolostor úgy épült fel egy szikla oldalában, hogy aki meglátja, kétszer is megdörzsöli a szemét: valóság, amit látok? Mintha Escher, a holland művész alkotott volna itt egy lehetetlen épületet

Valóság vagy álom? Templom a sziklafalba építveA templom bejárata és az odavezető lépcsők

A remetelak Rovereto közelében, Trambileno-ban található. Az épületet a sziklába vésték, és csak úgy lehet megközelíteni, ha megmásszuk a Leno folyó szurdokának a falába vésett 102 kőlépcsőt. 1319-ben épült és egy ír szentről, Kolumbiánról kapta a nevét, aki állítólag itt élt 543 és 615 között. A legenda szerint azután költözött be az itt található barlangba, miután megölte annak az előző lakóját, egy sárkányt.

Először remeték lakták az itt található barlangotA legenda szerint Szent Kolumbián itt harcolt a sárkánnyal

753-tól a sziklafal közepén található számos barlang egyikébe beköltözött egy remete, aki valószínűleg a Bobbio kolostor “kényelmét” adta fel az aszkézisért. A X. század vége és a XI. század eleje között egy kis templom épült a barlang bejáratának a közelében egy kiugró sziklapárkány alatt. Remete barlangnak hívták és egészen 1782-ig használták e célból. Miután kiment a divatból a remeteség, a völgy lakói vették birtokukba.

San Colombano az országútról nézveA Leno folyó szurdokába vésték

1996-ban a Trento Autonóm Tartomány a templomot felújíttatta. Kiemelkedő figyelmet fordítottak a templom belsejére, hogy megtartsák és az utókornak is megmutathassák az eredeti szépségét az épületnek. A falakon freskók ábrázolják Szent Kolumbián és a sárkány harcát, de vannak festmények a Paradicsomról is. A főoltáron pedig egy XV. századból származó Madonnát és a szenteket ábrázoló falfestmény található. Számtalan zarándok könyörgése is látható a falon, amit az évszázadok során véstek az idelátogatók.

A templomot szépen felújítottákOltárkép

Minden évben látványos és csodaszép fáklyás felvonulást tartanak itt karácsonykor, amit egy misével zárnak a templomban. A templom áprilistól szeptemberig, valamint Karácsonykor, húsvét második vasárnapján és Szent Kolumbán napján látogatható.

A megközelítéséhez 102 kőlépcsőt kell megmászniTündéri kistemplom lehetetlen helyszínen

Hogyan jussunk el ide

Szerencsénk van, mert nincs túl messze. Olaszország  északi részén, Veronától északra található. Ha szeretnél odautazni, akkor a jobb oldali szállás és repülőjárat keresőnk segít neked megtervezni az utadat! A tervező használata ingyenes, de ha ezen keresztül foglalsz szállást, akkor támogatod vele a weboldalt!


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


Még nem érkezett szavazat. Legyél Te az első!
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Európa

Ország: Olaszország

Távolság Budapesttől: légvonalban 634 km, autóval 880 km

Hivatalos pénz: Euró

Hivatalos nyelv: olasz nyelv

Aktuális árfolyam: 1 EUR = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2318

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 627

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 840

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad