Wagner életre kelt művei

Nibelungenhalle

  • Mintha egy mítoszból lépett volna elő: Drachenfels vára
  • A Nibelungenhalle élő sárkányai: a hüllőkert
  • A Nibelungenhalle éjszakai kivilágításban
  • A templomhoz hasonló belsőrész
  • Az egyik fő látványosság a 13 méteres kő sárkány
  • Skandináv és germán mítoszok és népmesék ihlették Wagner-t
  • A Nibelungehalle bejárata

Wagner rajongóknak kötelező: egy emlékhely, ahol a sárkány barlangjától kezdve a hüllő állatkertig sok mindent megnézhetünk, amit a művész ihletett. 

A Nibelungehalle bejárata

Wagner operaciklusa, a Nibelung gyűrűje hatalmas hatással volt a fantasy műfajára és Németországra is. A zenemű alapján hozták létre a Nibelungenhalle-t, ami egy kőtemplom, ahol megelevenednek az opera szereplői: élő és kőből készült sárkányok, az opera díszletei csakúgy megtalálhatóak, mint az óriásból lett sárkány, Fafnir kőbe vésett formája. A falakon pedig a Nibelung ihlette festmények találhatóak. Wagner fő műve 4 ciklusból áll, szokták Ring ciklusnak is hívni. Történetét a mester a germán és skandináv mítoszok és népmesék világából merítette. A misztikum eleve nagyon kedvelt eszköze volt Wagnernek, előszeretettel nyúlt a mitikus, fantasztikus történetekhez.

A templomhoz hasonló belsőrészSkandináv és germán mítoszok és népmesék ihlették Wagner-t

A Nibelungenhalle 1913-ban, Németország egyik leghíresebb szülöttének, Wagnernek a 100. születésnapján nyitotta meg kapuit. A bonyolult felépítésű emlékmű egy különleges egyvelege a szépművészeti és építészeti múzeumoknak, valamint található itt fantázia kert és állatkert is. Az eredeti épület úgy épült, hogy tükrözze Wagner természetfeletti világát: az ajtók fölé rovásírással volt kőbe vésve a termek neve, valamint kőtörpék őrizték a bejáratot a különböző fantázia világokba. Belülről a boltíves mennyezetet hat hatalmas kőoszlop tartja, így az egész olyan, mint egy templom.

A Nibelungenhalle éjszakai kivilágításbanAz egyik fő látványosság a 13 méteres kő sárkány

1933. óta egy hatalmas, 13 méteres kősárkány vigyáz a sárkányok barlangjára,  valamint nem hagyja feledésbe merülni,  hogy ki ölte meg a mitikus SiegFried-et. A kényelmesen elnyújtózó fenevad körül egy tó van, annak a partján pedig istenek domborművei, mint Odin és Loki találhatóak.

A Nibelungenhalle élő sárkányai: a hüllőkert

1958-ban építették a templomhoz a hüllő állatkertet, ahol 40 terráriumban különböző egzotikus hidegvérűt nézhet meg a látogató. Miközben pedig a hüllőket csodáljuk, könnyen el tudjuk képzelni, mi ihlette Wagner-t, amikor megalkotta természetfeletti, fantasy szereplőit.

Mintha egy mítoszból lépett volna elő: Drachenfels vára

A Nibelungenhalle a Drachenfels várrom tövében található. Ez egy ősi, romos kastély, ami 1138. és 1167. között épült. Ha az ember felnéz a hegytetőre, és meglátja a magányos, romos várat, rájön, hogy nem is találhattak volna jobb helyet az opera emlékművének. Maga a látvány is misztikus, és szinte várjuk, hogy egy sárkány felkapaszkodjon a várra és megtámadja a völgyet.

Hogyan jussunk el ide

A Nibelungenhalle a németországi Königswinter-ben található. Königswinter könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel, autóval is. Ha már a városban vagyunk, akkor csak követni kell a jelzéseket, amik a Drachenfels felé vezetnek, és innen könnyen megtaláljuk Wagner emlékművét, a Nibelungenhalle-t. Ha szeretnél odautazni, akkor a jobb oldali szállás és repülőjárat keresőnk segít neked megtervezni az utadat! A tervező használata ingyenes, de ha ezen keresztül foglalsz szállást, akkor támogatod vele a weboldalt!

Wagner fő műve: Nibelung gyűrűje

A mesterről tudni kell, hogy elég nehezen emészthető műveket készített. Jellemző rá a rendkívül nagy terjedelem. A Nibelung gyűrűjének 4 ciklusa egyben több, mint 14 óra hosszú. Nehezíti még a műélvezetet, hogy Wagner elvárta a hallgatótól az értő zenehallgatást: a hallgatóságnak meg kellett birkózni a bonyolult zenei képletekkel, ritmusokkal és hangzatokkal is. Ha érdekel, akkor ez első ciklust itt most meg tudod nézni:


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


Még nem érkezett szavazat. Legyél Te az első!
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Európa

Ország: Németország

Távolság Budapesttől: légvonalban 931 km, autóval 1111km

Hivatalos pénz: Euró

Hivatalos nyelv: német

Aktuális árfolyam: 1 EUR = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad