A barlangba rejtett vízesés

GLJÚFRAFOSS

  • Gljúfrafoss télen
  • Csak kis szelete látszik az égboltnak
  • Földöntúli élmény
  • Gljúfrafoss és környéke
  • Különleges szikla formák
  • A rejtett vízesés
  • A barlang mélyén
  • Gljúfrafoss vízesés - egy csoda

Ez a fantasztikus vízesés egy szikla hasadékban megbújó barlangban zúdul a nyakunkba. Mint egy fantasy film díszlete, a látogató úgy érezheti magát, mintha egy másik világba csöppent volna.

A Gljúfrafoss egy kis vízesés északra a lélegzetelállító Seljalandsfoss vízesésektől Izlandon. A vízesést elrejti egy szikla, és csak egy kanyargós ösvényen és falétrákon átvergődve magunkat tudjuk megtekinteni teljes pompájában.

Gljúfrafoss vízesés - egy csoda

Gljúfrafoss és környéke

A rejtett vízesés

A vízesések hozzák létre a legegyedibb és leglátványosabb természeti csodákat. A dübörgő víz teljesen egyedi szikla formákat hoz létre a sok évszázados vagy évezredes romboló munkája során. Nem kivétel ez alól a Gljúfrafoss sem.

Különleges szikla formák

A barlang mélyén

A vízesés egy mohás sziklaüregbe zúdul le. Kívülről szinte teljesen láthatatlan. A víz egy kis tóban végződik a barlang alján. A barlang belső részét vékony zöld szőnyeg borítja, ami a folyamatos páratartalom miatt megtelepedő és burjánzó moháknak és egyéb növényeknek köszönhető.

Földöntúli élmény

Csak kis szelete látszik az égboltnak

Ennél szebb természeti csoda nem sok található Izlandon. Egyesek szerint félelmetes, mások szerint megdöbbentően szép, de mindenki egyetért abban, hogy aki Izlandon jár, annak nem szabad kihagynia a Gljúfrafoss vízesést.

Gljúfrafoss télen

Hogyan jussunk el ide

Könnyen megközelíthető az izlandi 249-es úton, ami az 1-es körgyűrűtől nincs messze. Pár száz méterre található a nála híresebb  Seljalandsfoss vízesésektől. Reykjavik bármelyik repülőterére érkezhetünk, onnan pedig egy röpke 125 km-es autókázás után már meg is érkeztünk a csoda helyszínére. Ha szállást szeretnél vagy repülőjegyet foglalnál, akkor segít neked a jobb oldalon található tervezőnk!


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


(1 szavazat, átlag: 5.00/5)
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Európa

Ország: Izlandi Köztársaság

Távolság Budapesttől (légvonalban): 3000km

Hivatalos pénz: Izlandi korona

Hivatalos nyelv:  Izlandi nyelv

Aktuális árfolyam: 1 ISK = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad