Rejtőzködő természetes lagúna

A Szirének medencéje

  • A kolostor a sziklaszirt szélén
  • Idilli kis terasz a Mihály Arkangyal Kolostorban
  • Felülnézetből is csodálatos látvány a Szirének medencéje
  • Lehet ugrálni a széléről bele a vízbe - Szirének medencéje
  • Lelátni teljesen az aljáig
  • Kristálytiszta a vize
  • A Szirének medencéje, Thassos
  • Színek találkozása
  • Pár méterről még semmi nem látszik belőle, pedig ott van a bokrok mögött a Szirének medencéje
  • Gyönyörű lagúna Görögországban

Romantikus kis természetes lagúna egy különleges kis görög szigeten: ez a Szirének medencéje!

Gyönyörű lagúna GörögországbanSzínek találkozása

Thassos szigetéről nem sokat hallani, hírneve eltörpül Kréta vagy Korfu mellett. Pedig gyönyörű kis sziget, ahol a vizek szerelmesei épp úgy találnak maguknak elfoglaltságot, mint a hegymászók vagy a vadvízi evezősök. Mi most egy aprócska kis pontját szúrtuk ki magunknak. A sziget déli részén található ez a különleges természeti képződmény, a Szirének medencéje, vagy más néven a Giola.

Pár méterről még semmi nem látszik belőle, pedig ott van a bokrok mögött a Szirének medencéjeA Szirének medencéje, Thassos

Giola valójában nem egy tengerparti strand, hanem egy természetes kis lagúna a parti sziklákba vésődve. A 20×15 méteres üreg pont úgy néz ki, mint egy medence. Körülötte a sziklák teraszosan helyezkednek el, ezért könnyű megközelíteni. Az autóútról kell letérni, tábla is jelzi a helyszínt. Ezután egy pár perces séta után egyszercsak mintha a semmiből tűnne elő, a fák és bokrok között megláthatjuk a medencét.

Kristálytiszta a vizeLelátni teljesen az aljáig

Kristálytiszta langyos azúrkék színű vizében könnyen megmártózhatunk. A bátrabbak ugrálhatnak a szikláról is. Akár 8 méter magasról is a vízbe vethetjük magunkat. Elég mély a víz ahhoz, hogy biztonságosan lehessen ugrálni bele.Aki nem elég bátor, vagy inkább csak gyönyörködni akar, annak is emlékezetes lesz a Szirének medencéje. A kis színes öböl egyik részéről nézve teljesen úgy látszik, mintha a tengerrel össze lenne kapcsolódva a medence. Egyedül a színük különbözteti meg őket.

Lehet ugrálni a széléről bele a vízbe - Szirének medencéjeFelülnézetből is csodálatos látvány a Szirének medencéje

Akinek pedig ez nem lenne elég, az megnézheti a közelben lévő Szent Mihály Arkangyal kolostort: ez a szakrális épület egy ijesztően meredek, 300 méteres sziklafal tetején épült meg. Alatta közvetlenül a tenger nyaldossa a sziklák lábát. Gyönyörű a kilátás, és mellette is található egy aprócska öböl, ahol fürdőzhetünk és csodálhatjuk a görög természet szépségeit.

A kolostor a sziklaszirt szélénIdilli kis terasz a Mihály Arkangyal Kolostorban

Hogyan jussunk el ide

Repülővel elutazhatunk egészen Thessalonikiig. Onnan 200 km-t kell autózni keleti irányba, a szigetre pedig komppal juthatunk át. Bátrabbak nekivághatnak autóval is az útnak! Ha szeretnél odautazni, akkor a jobb oldali szállás és repülőjárat keresőnk segít neked megtervezni az utadat! A tervező használata ingyenes, de ha ezen keresztül foglalsz szállást, akkor támogatod vele a weboldalt!

Videón is fantasztikusan néz ki Giola!

A filmet nézve már most azonnal fejest ugranék én is :)

Fotók: feelgreececraigmanley.comwww.hotelpotos.comronsaunders47, laura


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


(6 szavazat, átlag: 4.83/5)
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Európa

Ország: Görögország

Távolság Budapesttől: 890 km légvonalban, autóval 1250 km

Hivatalos pénznem: Euró

Hivatalos nyelv: görög nyelv

Aktuális árfolyam: 1 EUR = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad