A nimfák barlangja

Melissani barlang

  • Régészeti emlékek a Melissani barlangból
  • Melissani barlang és tó
  • Sejtelmes kék vízen ringatóznak a csónakok
  • A barlang, a tó és a nyílás teljes pompájában
  • Olyan, mintha a kék levegőben lebegnének a csónakok
  • Szeretik a turisták, meg is értjük őket!
  • Turista csónakok a vízen
  • 11 és 13 óra között süt be a nap
  • Egyszerűen gyönyörű - Melissani barlang és tó

Egy csábító tó Görögországban, ahol a mítosz szerint nimfák éltek, mind a mai napig  közkedvelt turista látványosság.

Melissani barlang és tó

1951-ben, az üreg első feltárása során találtak itt egy ősrégi lámpát, amit ma az Argostoli Régészeti Múzeumban őriznek. Az 1962-es ásatások során pedig kevés de fontos emléket találtak itt Kefalónia  minószi kultúrából. Az olaj lámpák, tányérok és figurák mintáján szerepelnek Pán isten és a nimfák. Ezért is hívják sokszor ezt a barlangi tavat a Nimfák barlangjának. A konkrét nevét pedig egy adott nimfáról, Melissanthi-ról kapta.

Régészeti emlékek a Melissani barlangbólSejtelmes kék vízen ringatóznak a csónakok

A Melissani tónak van egy láthatatlan különlegessége, ami így elsőre különösnek hat. A tó vize sós, keveredik benne a szárazföld édes és a tenger sós vize. A barlang mintegy 500 méterre található a tengertől, a víz szintje pedig egy méterrel magasabb, mint a tenger szintje. A sós víz egy 30 méteres barlangon keresztül folyik be a Melissani barlang egyik oldalán és csendben folyik tovább a másik oldalon található újabb üregen keresztül vissza a tengerbe. Ez a víz pedig a sziget másik oldalán újra előbukkan. Ezt festéknyomos kísérletekkel fedezték fel 1959-ben.

A barlang, a tó és a nyílás teljes pompájábanOlyan, mintha a kék levegőben lebegnének a csónakok

1962-ben építettek egy bejárati csatornát a barlanghoz és ekkor nyitották meg a nagyközönség előtt is. Azóta a környék egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága.

Szeretik a turisták, meg is értjük őket!

Maga a barlang régen keletkezett, amikor egy nagy földalatti üreg beomlott, és így létrejött egy nagy kör alakú nyílás a felszínen. Napjainkban a barlang egy nagy B alakot formáz, két teremmel és egy szigettel a közepén. Az első teremben található a felszíni nyílás, amin keresztül besüt a nap, megtörik a víz hullámain a fény és sejtelmes kék fénnyel borítja be a barlang belsejét. Ez a szép jelenség csak rövid ideig látható: ha napos idő van, akkor 11 és 13 óra között süt be ide a nap.  A turista csónakok úgy néznek ki ilyenkor, mintha a levegőben lebegnének a kék fény tetején. A reggeli vagy esti órákban is megéri meglátogatni, mert különleges hangulata van a Melissani barlangnak.

Turista csónakok a vízen11 és 13 óra között süt be a nap

Ha már a csónakoknál járunk: szervezett csónak túrákon látogathatjuk meg a barlangot. Első körben a  csónak tesz egy kört a lyukas mennyezetű barlangban. Ezután áthalad a sziget mellett, ahol egy kis csatorna található. Ez a csatorna nagyon szűk, a csónakot egy falra szerelt kötél segítségével húzzák át rajta. Így jutunk a második terembe, ami szintén egy hatalmas barlang boltíves tetővel. Számos nagy cseppkő található itt.

Egyszerűen gyönyörű - Melissani barlang és tó

Hogyan jussunk el ide

A Melissani barlang és tó Kefalónia szigetén található, 5 km-re észak-nyugatra Sami városától Görögországban. Kalandvágyók mehetnek autóval is, egy kis kompozással a végén már 17 óra alatt odaérhetünk. Jobban járunk szerintem, ha repülővel megyünk. Kefalónia szigetén található nemzetközi repülőtér, ahova sok cég szállít utasokat Európa számos országából. Ha szeretnél odautazni, akkor a jobb oldali szállás és repülőjárat keresőnk segít neked megtervezni az utadat! A tervező használata ingyenes, de ha ezen keresztül foglalsz szállást, akkor támogatod vele a weboldalt!

 Virtuális csónakázás a Melissani tavon


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


(3 szavazat, átlag: 3.67/5)
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Európa

Ország: Görögország

Távolság Budapesttől: 644 km légvonalban, autóval 1450 km

Hivatalos pénznem: Euró

Hivatalos nyelv: görög nyelv

Aktuális árfolyam: 1 EUR = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad