Üvegkabin bátraknak 3842 méteren

Aiguille Du Midi

 • aiguille-felvono
 • Szakadék és kilátás
 • Belépés a kabinba
 • Az üvegkabin
 • A kabin felfüggesztése
 • Aiguille du Midi hegycsúcs
 • Alagút a hóban a csúcson
 • Híd
 • Felhők közt a hegycsúcs
 • Feljutás az Aiguille du Midi-re
 • A csúcs építményei
 • Panoráma Chamonix-ben
 • aiguille-szobor-chamonix
 • Hegyi vasút Chamonix-ben

Elég bátor vagy? Szeretnéd látni a világot felülről egy átlátszó kabinban? A lábad alatt 300 méteres mélységgel? Ha igen, akkor neked való hely az Aiguille du Midi!

Az üvegkabin

A “Get into the mountain” projekt keretében építették fel az üvegkabint az Aiguille du Midi csúcson. 3 évig készült, de a látvány miatt mindenképpen megérte!

Belépés a kabinba

Szakadék és kilátás

A csúcs maga a Mont Blanc hegységben van és 3842 méter magas. Ez a második legmagasabb csúcs Európában, ahova hegymászó felszerelés nélkül fel lehet jutni, köszönhetően az 1955-ben épült felvonójának, ami ráadásul 2 évtizedig a világ legmagasabb felvonója volt. A felvonó Chamonixból indul, és egy átszállással 20 perc alatt teszi meg a 2800 méteres szintkülönbséget.

A kabin felfüggesztése

A csúcson pedig egy lifttel juthatunk fela kilátóba. Már maga a felfelé vezető út is látványos, de maga a csúcs és az átlátszó kabin még ezt is felülmúlja. A hegycsúcs tetején található kilátó Európa legmagasabban fekvő kilátója. Építettek hozzá kávézót és ajándékboltot is a kalandvágyó turisták számára.

Aiguille du Midi hegycsúcs

Híd

Csodálatos kilátás nyílik a Mont Blanc hófehér tömbjére, a csúcs alatt kanyargó Mer de Glace jégfolyamára valamint a lefelé kapaszkodó turisták kígyózó vonalára. Innen megtekinthetjük az egész Chamonix völgyet is. Ellátni a Monte Rosa irányába, de látszik innen Olaszország, Franciaország és Svájc is.

A felvonó

Felhők közt a hegycsúcs

Innen indul a Vallée Blanche síutvonal és sok túraútvonal is. Akinek pedig nem volt elég a 2800 méteres felvonózás, az a csúcsról egy másik felvonóval átlibeghet a de Geant gleccser felett a Hellbronner csúcsig (3462 m), ami már Olaszországhoz tartozik.

Alagút a hóban a csúcson

Feljutás az Aiguille du Midi-re

A csúcs építményei

A Mont Blanc lábánál található Chamonix, ami az egyik legnépszerűbb síparadicsom. Sokan az Alpok fővárosának tartják és a világ egyik legszebb síterepeként tartják számon. A gyönyörű fekvésű kisfalu és félelmetes gleccserei 1714-ben vált ismertté, amikor két angol utazó, Windham és Pocoke annyi szépet írt róla, hogy sokak figyelmét keltett fel.

Panoráma Chamonix-benEkkortól indult rohamos fejlődésnek a falu és hamarosan a hegymászók egyik népszerű úticélja lett. Az első drótkötélpályát 1928-ban avatták fel. 1965-ben pedig még egyszerűbbé vált a kisváros megközelítése: ekkor adták át a 11600 méter hosszú Mont Blanc alagutat, amely Olaszországgal köti össze a várost.

Szoborpark és a Mont Blanc

Hogyan jussunk el ide

Hegyi vasút Chamonix-ben

Autóval a legegyszerűbben Olaszországon keresztül közelíthetjük meg Chamonixot a már említett alagúton keresztül. Több vonatút is vezet ide a sínek szerelmeseinek nagy örömére Svájcból és St. Gervais-les-Bains-ból. St. Gervais-les-Bains-ba eljuthatunk Lyon-i átszállással  TGV járattal is a párizsi Charles-de-Gaulle repülőtérről. Genf-be is repülhetünk, és onnan autót bérelve 88 km utazás után érkezünk  Chamonix-ba. Eurolines buszjárattal is ide utazhatunk Olaszországból, Amsterdamból, de akár Párizsból vagy Genfből is.


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


(3 szavazat, átlag: 2.33/5)
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Európa

Ország: Franciaország

Távolság Budapesttől (légvonalban): 950 km (autóval 1180 km)

Hivatalos pénz: euró

Hivatalos nyelv: francia

Hegység: Mont Blanc

Első megmászás: 1818. augusztus 4.

Aktuális árfolyam: 1 EUR = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad