Itt tényleg fürödhetsz a sörben

Starkenberger kastély

  • A Salvesental völgy - nem gyönyörű?
  • A múzeum kastély bejárata
  • Itt szó szerint a sörben fürödhetsz!
  • A Starkenberg kastély az Alpok tövében
  • A kastély 700 éves pincerendszere - sok sör gurult itt ki
  • A sörmúzeum helyszíne: Starkenberg kastély
  • Nem csoda, hogy jókedvük van!
  • A sörben fürdés jót tesz a bőrnek, egészséges, gyógyítja a sebeket
  • Összesen 17 sörmedence van

Sok férfi álma teljesült ezzel: egy hely, ahol szó szerint sörben mártóztathatod meg a munkában elfáradt tested!

A sörmúzeum helyszíne: Starkenberg kastélyItt szó szerint a sörben fürödhetsz!

A sör szerelmeseinek jó hírünk van: az osztrák Starkenberg kastélyban megnyílt az a hely, ahol a szó szoros értelmében elmerülhetnek a sörben. Az osztrák sörgyár tulajdonában lévő kastélyban komplett sör központú programot ajánlanak nekik: megismerhetik a sör történetét, érdekességet mutatnak be és persze az egész végén még sörkóstoló is van. Mikor indulunk? :)A múzeum kastély bejárataÖsszesen 17 sörmedence van

A kastély és a sörtúra legérdekesebb része mindenképpen a világon egyedülálló sör medence komplexuma. 7 darab 13 méteres medence van feltöltve langyos sörrel (na meg egy kis vízzel is, valljuk be). Medencénként majdnem 20.000 liter folyékony kenyérben van lehetősége a látogatónak az üldögélésre, pihenésre, kikapcsolódásra és a sörben fürdésre. Az összes medence feltöltéséhez több, mint 140.000 liter sör kell, ami 280.000 korsónyinak felel meg.  A sör különböző vitaminokban és kalciumban gazdag, ezért azt tartják, hogy jót tesz a bőrnek, segít a sebeknek gyógyulni és jó pikkelysömörre is.

A sörben fürdés jót tesz a bőrnek, egészséges, gyógyítja a sebeketNem csoda, hogy jókedvük van!

A medencéket 2005-ben kezdték el erre használni. Ekkor váltak feleslegessé a kastély pincéjében található több, mint 700 éves erjesztő medencék. Ezeket a medencéket aztán feltöltötték meleg sörrel, de természetesen lehet rendelni jéghideg sört is a medencéből. Sört inni miközben sörben fürdünk. Tökéletes kikapcsolódás:) Van viszont egy rossz hírünk is: bár iható, de nem ajánlott inni a medencékből, mivel csak benne fürdenek többen is.

A kastély 700 éves pincerendszere - sok sör gurult itt kiA Starkenberg kastély az Alpok tövében

A sör múzeumnak helyet adó Starkenberg kastély az 1300-as évek elején épült Salvesental völgy és a Via Claudia Augusta megvédésére. Nevét a Starkenberg dinasztiáról kapta. A 15. században kibővítették, és ekkor erősítették meg a külső falait, amik 1-2 méter szélesek és még a mai napig is állnak. 1780-ban megvette egy Strele nevű kereskedő az egész kastélyt. Nekik köszönhető, hogy az erődből egy gyönyörű és lenyűgöző kastély vált. 1810-ben a kereskedő özvegye, Anna Strele bejegyeztette a Starkenberg sörgyárat. Ekkor indult a sör és a kastély sikertörténete, ami mind a mai napig tart.Napjainkban a sörgyár a helyszíne a sör történetét a kezdetektől a mai napig szórakoztató és érdekes módon bemutató múzeumnak, ahol szó szerint fürödhetünk a sörben.

A Salvesental völgy - nem gyönyörű?

Hogyan jussunk el ide

Kivételesen könnyű helyzetben vagyunk, mert aránylag közel van hozzánk a Starkenberg kastély. Budapesttől autóval egy 7 órás út összesen. Tarrenz település mellett, Innsbrucktól nem messze található a múzeum. Ha szeretnél odautazni, akkor a jobb oldali szállás és repülőjárat keresőnk segít neked megtervezni az utadat! A tervező használata ingyenes, de ha ezen keresztül foglalsz szállást, akkor támogatod vele a weboldalt!

 

 


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


(2 szavazat, átlag: 3.00/5)
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Európa

Ország: Ausztria

Távolság Budapesttől: légvonalban 624 km, autóval 780 km

Hivatalos pénz: Euró

Hivatalos nyelv: német nyelv

Aktuális árfolyam: 1 EUR = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad