A ház a felhőkben

Thorpeness

 • Üdvözöljük Thorpeness-ben
 • A közeli tengerpart
 • Thorpeness madártávlatból
 • A szélmalom Thorpeness-ben
 • Látkép a közeli golfpályáról
 • A víztorony és a szélmalom
 • House in the Clouds
 • Tipikus angol ház a faluban
 • Látkép a közeli tó felől
 • Játékszoba a felső szinten
 • Étkező a földszinten

Ez a szokatlan épület a forma és a funkció egyesítésével született. A 20. század elején Thorpeness városa úgy döntött, hogy építtetnek egy víztornyot. A feladatot megkapó szolgáltatónak fel volt adva a lecke: olyan épületet kellett tervezni, ami a funkcióját ellátja, ugyanakkor belesimul a város képébe, illik a helyi házak stílusához és nem látszik rajta, hogy egy víztorony. A megoldással megszületett a ház a felhők közt, vagyis ahogy eredetileg hívják: “The house in the clouds”.

House in the Clouds

A nevét egy brit gyerekkönyv-író, Mrs. Malcolm Mason-nak köszönheti. Az eredeti elnevezése “Gazebo” volt. A környéken járva meglátta a varázslatos falut és a víztornyot, és elnevezte:  “House in the Clouds”.

Látkép a közeli golfpályáról

A 21 méter magas épület felső részén helyezték el a 230.000 literes fém víztartályt. Kívülről álablakokat helyeztek el, hogy úgy nézzen ki, mint egy lakóház. A II. világháború során 1943-ban egy V1 repülő bombára tüzelve a helyi légvédelmi ágyúkból találat érte.

A víztorony és a szélmalom

A háború után az eredeti víztartály anyagát újrahasználva készítettek egy új tartályt, de az már csak 140.000 literes lett. A víztorony 1977-ig üzemelt. Ekkor a víztorony funkcióját egy másik vette át, a tornyot pedig 1987-ben elkezdték lakóépületté átépíteni.

A szélmalom Thorpeness-ben

A háztól nem messze található még egy különleges, robusztus szélmalom, ami a víztorony vízellátására lett építve.

Játékszoba a felső szinten

A ház jelenleg 6 szintes, 68 lépcső vezet fel a tetején lévő belső kétszintes játékszobába. Az épületben 5 hálószoba és 3 fürdőszoba van. A házban teljes értékű konyha, ebédlő is található. Az egészet ki lehet bérelni szállásnak. Szobánként sajnos nem kiadó, aki szeretne itt tölteni pár napot, annak az egész épületet kell kivennie.

Étkező a földszinten

 

Az ára nem kevés, egy estére szezontól függően 500 és 800 font között van az ára, de akár 12 ember is meg tud szállni itt egyszerre. Ha tehát a baráti társasággal különleges élményre vágysz, akkor ez egy kitűnő választás.

Látkép a közeli tó felől

 

Thorpeness madártávlatból

Amennyiben nem szeretnél itt megszállni, csak megnéznéd a házat és a környéket, akkor sok szállás közül válogathatsz a közvetlen környéken.

Tipikus angol ház a faluban

Thorpeness maga egy tipikus angol kisváros Anglia keleti oldalán a tengerparton. Régi típusú házai, a település közepén található tó, a hosszú, lapos, homokos tengerpart és a környék alkalmassá teszik egy kellemes kikapcsolódásra, pihenésre.

A közeli tengerpart

Hogyan jussunk el ide

Üdvözöljük Thorpeness-ben

Londonba rengeteg légitársasággal utazhatunk. Thorpeness Londontól 170 km-re található, és az A11-es vagy az A12-es autópályán közelíthetjük meg. Vonattal Saxmundham-ig tudunk utazni, onnan 10 km Thorpeness, amit menetrend szerinti busszal tudunk megtenni.


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


(1 szavazat, átlag: 3.00/5)
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Európa

Ország: Anglia

Távolság Budapesttől (légvonalban):950 km

Hivatalos pénz: Font sterling

Hivatalos nyelv: angol

Aktuális árfolyam: 1 GBP = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad