Halott fák a türkizkék vízben

Kaindy tó

  • Egy felejthetetlen romantikus csónakázás a Kaindy tavon
  • A RAIYMBEK körzet rendkívül közkedvelt túracélpont is
  • Csodaszép környék
  • Egy földrengés miatt jött létre
  • Kaindy tó - türkizkék víz és halott fák
  • Faágak a víz alatt
  • A fenyők a víz felszíne alatt a Kaindy tónál
  • Kaindy tó, Kazahsztán

Egy idilli tó, aminek a türkizkék vizéből halott fák csonkjai állnak ki. Érdekesség Kazahsztánból.

Kaindy tó, Kazahsztán

A Kaindy tó (Каинды) egy csodás kis tó a kazah Tian Shan hegységben, nem messze az ország legnagyobb városától, Almatitól. A tó 1911-ben jött létre egy földrengés miatt.

Kaindy tó - türkizkék víz és halott fák

A rengés következtében megcsúszott a talaj, és létrejött egy természetes gát. Ezután a csapadékvíz felgyűlt a völgyben, és létrejött maga a tó.

Egy földrengés miatt jött létre

A tó a benne található, nagy számú csupasz, fehér fenyőtörzsről híres. A vízből kiálló szellem fák a völgyben nőttek, amikor szép lassan elöntötte őket az ár a tó kialakulása során. A fák és a valószerűtlen türkizkék víz együtt egy hihetetlen festői látványt hoztak létre.

Faágak a víz alattA fenyők a víz felszíne alatt a Kaindy tónál

A víz alatti rész még lenyűgözőbb: a még le nem bomlott törzsek és ágak egy szürreális vízióval kecsegtetik az idelátogató és merülő búvárokat.

Csodaszép környékEgy felejthetetlen romantikus csónakázás a Kaindy tavon

Meglepő módon elég kevés látogatója van a Kaindy tónak. Ennek az oka az, hogy a közelében van két másik híresebb tó, a Bolshoe Almatinskoe és a Kolsay tavak. Ezeket könnyebb megközelíteni Almatiból, ezért aztán hiába lakik több, mint 1 millió ember a környékén, mégis meg tudta őrizni a nyugodt, idilli légkört.

Hogyan jussunk el ide

A RAIYMBEK körzet rendkívül közkedvelt túracélpont is

A tó Kazahsztánban található, a Raiymbek körzetben. A fővárostól, Almatitól nagyjából 265 km-re van. Almatiba érkezhetünk repülővel, onnan pedig bérelt autóval juthatunk el a Kaindy tóig. Ha meg szeretnéd tervezni az utazásodat, akkor segít neked a jobb oldalon található szállás és repülőjárat kereső doboz!

Egy kis virtuális evezés a Kaindy tó vizén


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


(4 szavazat, átlag: 5.00/5)
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Ázsia

Ország: Kazahsztán

Távolság Budapesttől (légvonalban): 2800km

Hivatalos pénz: kazah tenge

Hivatalos nyelv:  kazak, orosz

Aktuális árfolyam: 1 KZT = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad