A festői rémálom

Osore hegység

 • Gyászolók ajándékai az elhunyt gyermekeik lelki üdvéért
 • Csokit, üdítőt, harapnivalót is adnak útravalóra a lelkeknek
 • A talaj szürke és kopár
 • Színes szélmalmok a kőhalmokon
 • Bűzlő kénes források és emlék szobrocskák
 • Felöltöztetett szobor a kőhalmon
 • A Bodaiji buddhista templom
 • Színes szélmalmok a kopár kőhalmokon
 • Hegyek az Usori tó körül
 • Az Usori tó a kéntartalma miatt különféle színekben pompázik
 • Osore - bejárat az alvilágba

Osore - bejárat az alvilágba

Az Osore hegy megítélése valahol a rémálom és egy festői turista attrakció között ragadt meg. A környék szó szerint bűzlik, a látnivalók pedig igencsak morbidak. A legfurcsább az egészben, hogy a mennyország eme elátkozott kis szeglete mégis rendkívül népszerű a turisták és a helyiek körében.

Bűzlő kénes források és emlék szobrocskák

Színes szélmalmok a kopár kőhalmokon

A japán hagyományok szerint az Osore hegy – szó szerinti fordításban a “Rettegés hegye” – a pokol bejárata, ahol a lelkek megállnak egy kis pihenőre, mielőtt tova szállnának az alvilágba. Aki itt megáll, könnyen el tudja képzelni, honnan jött a legenda: a kopár vulkáni pusztaságot az üvöltő szelek és a fortyogó kén gödrök jellemzik. Egyébként Osore hegye igazából nem hegy, viszont sok kopár csúcs öleli körül a tájat.

Hegyek az Usori tó körül

A környezet ellenére sok turista ejti útba ezt a rémisztő helyet. A sok látogató azonban nem csak közülük kerül ki. Sok helyi jár ide gyászolni a halott gyermekét, mivel ez az állítólagos híd a földi élet és a túlvilág között.

Színes szélmalmok a kőhalmokon

A legenda szerinte az átkelni próbáló lelkek között vannak a halott gyermekek és a meg nem született kisgyermekek lelkei, akik kőhalmokat építenek a parton annak érdekében, hogy átkeljenek a víz túlpartjára. Jizo, a népszerű bódhiszattva védi meg őket és a munkájukat a gonosz démonoktól, akik megpróbálják ledönteni a kis halmokat.

Felöltöztetett szobor a kőhalmon

Az elhunyt gyermekek rokonai kis, színes szélmalmokat raknak ezekre a kő halmokra a gyermekek emlékére. Szintén jellemző, hogy a gyászolók rágcsálnivalót, csokit, üdítőt, a gyerekek ruháit és játékait helyezik el az itt található szobrokon és műemlékeken.

Gyászolók ajándékai az elhunyt gyermekeik lelki üdvéért

Csokit, üdítőt, harapnivalót is adnak útravalóra a lelkeknek

Ezen a misztikus helyen különböző műemlékeket, mauzóleumot és szobrot emeltek a hívők. A talaj szürke és kopár, amit mindenfelé nyílások szakítanak meg, amikből gőz, buborékok és forró víz tör elő. A templom mellett pedig egy tó, az Usori tó található, ami a kék különböző színeiben pompázik a magas kéntartalomnak köszönhetően.

A talaj szürke és kopár

Az Usori tó a kéntartalma miatt különféle színekben pompázik

Az Osore hegy – a Koyasan és Hieizan mellett – egyike Japán 3 legnagyobb szent helyszínének. Több, mint ezer évvel ezelőtt fedezte fel egy buddhista pap, aki egy Buddhához hasonló szent hegyet keresett. Az ő tiszteletére áll itt a Bodaiji templom.

A Bodaiji buddhista templom

A tóparti buddhista templom csak május 1. és október 31. között van nyitva, a kemény tél beálltával bezárják a látogatók előtt.

Hogyan jussunk el ide

A legtöbb látogató egy ritkán használt úton jut el ide busszal a közeli Mutsu városából. Vannak, akik stoppal érkeznek ide. A helyiek segítsége nélkül elég nehéz egyébként megtalálni, mert alig jelzi valami az ide vezető bekötőutat. Mutsu-hoz a legközelebbi repülőtér Aomoriban található, ami 100km-re található.

Rövidfilm az Osore hegyről


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


(1 szavazat, átlag: 1.00/5)
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Ázsia

Ország: Japán

Távolság Budapesttől (légvonalban): 8600km

Hivatalos pénz: japán jen

Hivatalos nyelv: japán nyelv

Aktuális árfolyam: 1 JPY = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad