Templom az aprócska szigeten

Tanah Lot

  • Különleges szikla
  • A fotósok kedvelt célpontja
  • Imádkozók Tanah Lot partjánál
  • Föld a tengerben
  • Turisták apály idején
  • Naplemente
  • A környéke is bővelkedik a csodás látványosságokban
  • A tengerpart, és háttérben Tanah Lot

A Tanah Lot egy egyedülálló szikla az indonéziai Bali szigetén. Dagálykor a víz elönti a partjait, és ilyenkor szigetté alakul. A neve balinéz nyelven “Föld a tengerben”-t jelent.

Föld a tengerben

A tengerpart, és háttérben Tanah Lot

A sziklán található a Pura Tanah Lot (magyarul a Tanah Lot templom). Ez egy csodálatos templom, amit körülölel a hullámzó tenger és a különlegesen szép környezet. Rendkívül népszerű turisztikai és kulturális központ. Remek fotókat lehet ezen az egzotikus helyen készíteni.

A fotósok kedvelt célpontja

A tengeri sziklát az évek során az apály és a dagály alakította ilyen vadregényesre.

Különleges szikla

A templomot a történet szerint egy pap, bizonyos  Nirartha kérésére építették a XV. században. Utazásai során figyelt fel a gyönyörű környezetben található szikla-szigetre, és úgy döntött, megpihen itt. Néhány helyi halász meglátta, és ajándékot vitt neki. Ezután Nirartha a szigeten aludt. Később beszélt az egyik halásszal, és megkérte, hogy építsenek egy szentélyt a balinéz tengeri istenek tiszteletére a szigeten, mert úgy gondolta, ez egy szent hely.

Imádkozók Tanah Lot partjánál

A templom felépült, és azóta része a balinéz mitológiának. Egyike annak a hét tengeri templomnak, ami Bali partjain épült meg és láncot alkotnak, egymástól látótávolságra vannak.

Naplemente

A sziklás parton megtalálható mérgező tengeri kígyókról azt gondolták, hogy ők védik meg a templomot a gonosztól és a betolakodóktól. Állítólag létezik egy hatalmas kígyó, ami Nirartha sáljából jött létre, amikor megalapította a templomot.

Turisták apály idején

 

1980-ban elkezdett leomlani a sziklafal, veszélyessé téve a templomot és a környékét. A japán kormány adott kölcsön az Indonéz kormánynak, hogy rendbe hozzák a történelmi templomot. Ennek eredménye az, hogy a szikla több, mint kétharmada mostanra ügyesen álcázott műkő, viszont legalább megmentették a pusztulástól ezt a nem mindennapi látványosságot.

A környéke is bővelkedik a csodás látványosságokban

Hogyan jussunk el oda

Tanah Lot Tabanan-ban található, körülbelül 20 km-re Denpasartól, ami Bali fővárosa. Denpasar-ba nem egyszerű eljutni. Kuala Lumpurba több európai nagyvárosból mennek járatok, onnan pedig a Malaysia Airlines-al lehet Denpasarba átrepülni. Denpasarban bérelhetünk autót, de helyi járatokkal is könnyen eljuthatunk Tabanan-ba.

Mégiscsak mozgóképen az igazi.

Íme egy remek videó, ami bemutatja, hogyan nézett ki a sziget 1935 körül. Láthatjuk a tradicionális helyi halászokat is és a hullámok mosta Tanah Lot-ot.


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


(1 szavazat, átlag: 1.00/5)
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Ázsia

Ország: Indonézia

Távolság Budapesttől (légvonalban): 11200km

Hivatalos pénz: Indonéz rúpia

Hivatalos nyelv: Indonéz nyelv

Aktuális árfolyam: 1 IDR = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad