Tó a falak között

Chittorgarh erődje

  • Rana Kumbha Mahal
  • Chittorgarh felhők közt
  • Chittorgarh
  • Chittorgarh
  • Chittorgarh
  • Chittorgarh
  • Chittorgarh

A csodálatos erőd  Chittorgarh mellett,  Rajasthanban, Indiában található. Ez a legnagyobb erőd Indiában és a legrégebbi az államban. Építését Chitrangad Maurya Bappa Rawal-hoz kötik, aki egyben a Sisodia dinasztia alapítója is. Az erőd, ami királyi paloták, templomok és tornyok otthona, 3km2-en terül el. Az erőd egyike azon erődöknek, amit a rajputok építettek, és rengeteg tragédia fűződik a történetéhez.

Chittorgarh

 

Az erődöt vízi erődnek is hívták a 22 vízzel töltött várárka miatt.

Rana Kumbha Mahal

Az erőd úgy emelkedik a szomszédos síkság fölé, mint egy délibáb és úgy áll a 180 méter magas hegyen, mint egy őrszem. Ahhoz, hogy valaki elérje a Rampalt, az erőd belsejét, temérdek kapun kell keresztül jönnie. A legenda szerint amikor Akbar császár elhatározta, hogy beveszi az erődöt, két nagy rajput harcos – Jaimull és Kulla – az utolsó lehelletükig védte a várost. Emléküket számos történet és két síremlék őrzi a falakon belül.

Chittorgarh felhők közt

Szemtanúja volt a legendás mesebeli királynő, Padmini történetének, ami mind a mai napig lenyűgözi az ide látogató turistákat és történészeket. A város legelső ostroma 1303-ban a gyönyörű királynő miatt tört ki. Allaudin Khilji szerette volna magának megszerezni a szépséges hölgyet, ezért megtámadta az erődöt.

Chittorgarh

Amikor az uralkodó érezte, hogy a csata elveszett, katonáival sáfrányos öltözetet öltve kilovagolt a biztos halálba, miközben Padmini és udvarhölgyei rituális öngyilkosságot követtek el, hogy ne lehessenek a támadóé. Így bár Allaudin bevette végül az erődöt, a királynő és a lakosok önfeláldozása miatt mégse nyerhette el azt, amiért küzdött. Az erőd története során többször is előfordult, hogy rituális öngyilkosságba menekültek inkább az ostromlottak, minthogy az ellenségé legyenek.

Chittorgarh

Az erőd több fenséges, szebbnél szebb palotának az otthona.  Rana Kumbha palota, a Fateh Prakash palota, Rani Padmini palota, csak hogy néhányat említsünk közülük, példázzák a rajputok hősiességét, bátorságát és félelmetességét.

Chittorgarh

Az egyik fő látnivaló a győzelmi torony, vagy a Vijay Stambh.

Chittorgarh

 Hogyan jussunk el ide

A legközelebbi repülőtér a Maharana Pratap Repülőtér Udaipur-ban, 90 km-re Chittorgarh településtől. Budapestről Münchenen és Mumbai-on keresztül tudunk átszállással odajutni.

 


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


Még nem érkezett szavazat. Legyél Te az első!
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Ázsia

Ország: India

Távolság Budapesttől (légvonalban): 5450 km

Hivatalos pénz: Indiai rúpia

Hivatalos nyelv: Hindi nyelv, Angol nyelv

Aktuális árfolyam: 1 INR = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad