Földalatti barlangok felfedezése

Puerto Princesa folyó

  • Arena sziget Palawan mellett
  • Nagtabon partja
  • Különleges élővilág
  • A barlang bejárata
  • Puerto princesa - folyó a barlangban

A Puerto Princesa Földalatti Folyó Nemzeti Park egy védett terület a Fülöp szigeteken, pontosabban Palawan szigetén, 50 km-re északra Puerto Princesa városától. Kihagyhatatlan turista látványosság! Itt található a világ leghosszabb hajózható földalatti folyója, ami egyúttal a legszebb földalatti folyó is. Ezért is lehet 2012 óta egyike a Világ 7 új csodájának.

A barlang bejárata

A fő attrakció egy 8.2 km-es szakasz, ahol a folyó egy barlangon keresztül hömpölyög majd végül a Kínai tengerbe ömlik.

A barlang bejáratánál egy kristálytiszta lagúna található, amit öreg fák és liánok vesznek körül. Majmok, varánuszok és mókusok szaladgálnak a barlang szája körül.

2010-ben geológusok azt is felfedezték, hogy az addig ismert barlangnak van egy második szintje is, aminek köszönhetően kisebb vízesések is találhatóak a barlangi folyón. Felfedeztek még egy hatalmas barlangot is, aminek a belső magassága 300 méter, ami a világon a legnagyobb barlangkamra. A sötétben különleges sziklaformák, hatalmas denevérek, vízalatti üregek, tengeri élőlények és újabb barlangok kísérik az utunkat.

Puerto princesa - folyó a barlangban

A felszínen lévő gyönyörű erdőt felvették az UNESCU világörökségi listára is, hiszen 800 növényfajnak, 165 fajta madárnak, 30 féle emlősnek, 19 fajta hüllőnek és 9 különböző denevérfajnak ad otthont.

Különleges élővilág

Aki tehát ide látogat, nemcsak a barlangot tudja megcsodálni, hanem a barlang körüli élővilágot, sziklákat is. Különleges túrát tehet a látogató!

Ha pedig nem lenne elég a földalatti folyó és a csodálatos erdő, akkor még rengeteg lehetőség van a kikapcsolódásra.

Úszni szeretnél? A sok közeli sziget bármelyikére át lehet utazni kis csónakokon. A Honda öbölből kis hajók viszik át a turistákat a közeli szigetek egyikére, ahol el lehet fogyasztani egy könnyű vacsorát, lehet búvárkodni, úszni, vagy egyszerűen pihenni. A tiszta víz és a homokos tengerpart bármelyik szálloda úszómedencéjénél nagyobb élményt kínál.

Nagtabon partja

Puerto Princesa környékén sok eldugott és kevésbé ismert tengerpart található. Ha élvezni akarod a csodálatos partokat és a különleges naplementéket, akkor látogasd meg Nagtabon, Napsan vagy Marufinas partjait.

Csónakkal szintén át lehet ugrani az Arena szigeti teknős rezervátumba vagy a Rasa szigeten található madár rezervátumba.

Arena sziget Palawan mellett

Hogyan jussunk el ide

Repülővel lehet megközelíteni. Manilába aránylag sok járat repül. Onnan lehet tovább repülni Puerto Princesaba.


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


Még nem érkezett szavazat. Legyél Te az első!
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Ázsia

Ország: Fülöp szigetek

Távolság Budapesttől (légvonalban): 9900km

Hivatalos pénz: Fülöp-szigeteki peso

Hivatalos nyelv: angol

Beszélt nyelvek: Tagalog,  CuyononHiligaynonTausugBatak, Tagbanwa (AborlanCalamian,Central), Palawano,  Kagayen,  Bikol, angol

A Fülöp-szigetek független, demokratikus állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa Manila. Szigetállam 7107 szigetet foglal magába, ebből nagyjából 800 lakott.

Aktuális árfolyam: 1 PHP = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad