Kalandozás Középfölde tájain

Hobbitfalva

 • Hobbitfalva bejárata, az i-SITE Matamatában. Innen indulnak a túrák
 • A valóságos Zöld sárkány fogadó belülről: jól esne itt egy jó ebéd egy jó itallal
 • A Gyűrűk ura rajongók akár a Zöld sárkányba is betérhetnek egy korsó sörre
 • Üdvözöljük Hobbitfalván!
 • Hobbiton - az igazi Középfölde
 • Hobbiton: varázslatos, festői, különleges, kihagyhatatlan
 • Naplemente a Völgyben
 • Az összes hobbit házat megnézhetjük
 • Meseszép kis falu
 • A leghíresebb hobbit lakás bejárata
 • Ugyanez belülről - látogatható!

Hobbitfalva a Megyében található, Középföldén. Olyan kicsi, hogy még rendes fogadója, kocsmája sincs. Legalábbis Tolkien regényében, a Gyűrűk urában és a Hobbitban. Ki gondolta volna, hogy Hobbitfalva a valóságban is létezik?

Márpedig a képzelet szüleménye a valóságban is megszületett, hála Peter Jacksonnak, a Gyűrűk ura rendezőjének. Itt, Matamata mellett egy magánfarmon építették fel ugyanis a Völgy díszleteit és a komplett falut, Hobbitont. Elkészítették a hobbit lakokat, kialakították a tájat, a fogadókat, hidakat, mindent. A forgatás végeztével pedig úgy döntöttek, hogy megtartják ezt a helyszínt, és megnyitják a turistáknak is.

Hobbiton - az igazi Középfölde

Új-Zélandon összesen 148 különböző helyen forgatták a Gyűrűk ura trilogiát és a Hobbitot, de talán ez a leglenyűgözőbb mind közül. Egyrészt mert az egész történet itt, a Völgyben indul, másrészt itt tényleg felépült egy konkrét falu.

A leghíresebb hobbit lakás bejárata

Ugyanez belülről - látogatható!

A falu fennmaradása is dupla célt szolgál: egyrészt turisztikai látványosság, ami jó kis bevételt produkál a helyieknek, másrészt ha új Tolkien történetet filmesítene meg Peter Jackson, akkor bármikor vissza tud ide térni és újabb jeleneteket forgathat le Hobbitfalván.

Meseszép kis falu

Bár a falut a Gyűrűk ura forgatása előtt építették, a Hobbit forgatása előtt teljesen felújították. Matamata, a kisváros, ami mellett fekszik Hobbitfalva, mostanra teljesen berendezkedett a turizmusra. Ezt már rögtön abban a pillanatban láthatjuk, ahogy megérkezünk az információs központhoz, az i-SITE-hoz, ugyanis ez is egy igazi középföldi hobbit lakást mintáz.

Hobbitfalva bejárata, az i-SITE Matamatában. Innen indulnak a túrák

Innen indulnak a másfél-két órás vezetett túrák, amiknek az ára meglehetősen borsos (egy felnőtt jegy 75 dollár körül van), de az élmény tényleg minden pénzt megér. A túra során végighajtunk a festői 1250 hektáros birka farmon, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Kaimai tartományra. A túravezető végig kísér minket, és elmondja az információkat a 12 hektáros területről, ahol a film díszletét felépítették, és forgatták a jeleneteket. Mindenféle érdekes történeteket tudhatunk meg tőle a túra során.

Az összes hobbit házat megnézhetjükNaplemente a Völgyben

Amint elindul a vezetett túra, egy új világba lép a látogató. Már maga a zöld, dombos, völgyes táj is lenyűgöző, de az igazi meglepetés csak ezután jön. Megnézhetjük a hobbit lakokat, a Zöld sárkány fogadót, a hobbitfalvi malmot, a hidat és megláthatjuk, hogy Waikato eredetileg mezőgazdasági területe hogy változott át a középföldi Megyévé.

A Gyűrűk ura rajongók akár a Zöld sárkányba is betérhetnek egy korsó sörreA valóságos Zöld sárkány fogadó belülről: jól esne itt egy jó ebéd egy jó itallal

Külön érdekessége a túrának a Zöld sárkány fogadó, ami eredeti funkciójának megfelelően működik most is. A túra során itt egy kis megállót teszünk, beléphetünk a hobbitok kedvenc helyére, leülhetünk a pattogó tűzzel égő kandalló mellé, rendelhetünk egy korsó sört és hobbit ételeket ehetünk.

Hobbiton: varázslatos, festői, különleges, kihagyhatatlan

Hobbitfalvát és vele együtt a Zöld sárkányt a Gyűrűk ura egyik jelenete miatt felgyújtották. Peter Jackson volt az, aki visszajött és újraépíttette az egész területet. Neki köszönhető, hogy most turisták tömegei nézhetik meg élőben is a film helyszíneit.

Hogyan jussunk el ide

Üdvözöljük Hobbitfalván!

A legközelebbi repülőtér Auckland-ban van. Sok társaság van, akik szerveznek túrákat ide, tehát érdemes már itt, Aucklandban lefoglalni egy időpontot. Hobbiton, ami Matamata mellett található, 170 km-es autóútra van Aucklandtól.

Ha szeretnél időpontot foglalni, vagy több információ kéne a vezetett túrákról, akkor katt: http://www.hobbitontours.com/

Rövidfilm a faluról, Hobbitonról


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


(7 szavazat, átlag: 3.71/5)
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Ausztrália és Óceánia

Ország: Új-Zéland

Távolság Budapesttől (légvonalban): 11100km

Hivatalos pénznem: Új-zélandi dollár (kiwi dollár)

Hivatalos nyelv: angol

Aktuális árfolyam: 1 NZD = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad