A több, mint 100 éves lebegő sziget

 SS Ayrfield

  • Hajóroncsok a Homebush öbölben
  • SS Corrimal fénykorában
  • Csodálatos látvány
  • Az öböl fényei és a lebegő sziget

Az SS Ayrfield csak egy a rengeteg elhagyatott hajóroncs közül a Homebush öbölben, Sydney nyugati részén. Ami megkülönbözteti a többi, rozsdás, megfeneklett hajótól, az a hihetetlen zöld növényzet, ami a hajón megtelepedett. A gyönyörű látványosság, amit Lebegő sziget néven is emlegetnek, ad egy kis életet az egyébként halott hajó temetőnek.

Csodálatos látvány

Eredeti nevén az SS Corrimal egy hatalmas 1140 tonnás acélszörnyeteg volt, amit az Egyesült Királyságban építettek 1911-ben és Sydney-ben jegyezték be 1912-ben. Szállításra használták, majd a II. Világháborúban amerikai katonák állomásoztak rajta.

SS Corrimal fénykorában

Végül 1972-ben nyugdíjazták és a Homebush öbölbe küldték a hajótemetőbe. Sok hajót szétszedtek a fém miatt, mégis több mint 75 évig megmaradt 4 roncs az öbölben, de egyiken se vert úgy tanyát a növényzet, mint az SS Ayrfield-en.

Hajóroncsok a Homebush öbölben

A hajó fenséges látványa és a rajta megtelepedett mangrove fák rengeteg látogatót vonzanak.

Az öböl fényei és a lebegő sziget

A hajótest orra a part fele néz, és a közelében van a Haslams Creek folyó torkolata, tőle nem messze pedig a Sydney-i Olimpiai Park található.

Aki Sydney-ben jár, mindenképpen nézze meg ezt a különleges zöld roncsot is.

Hogyan jussunk el ide

Sydney-be – bár frankfurti átszállással – több légitársaság járatával is el lehet jutni.

 


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


Még nem érkezett szavazat. Legyél Te az első!
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Ausztrália és Óceánia

Ország: Ausztrália

Távolság Budapesttől (légvonalban): 15800 km

Hivatalos pénz: Ausztrál dollár

Hivatalos nyelv: angol

Aktuális árfolyam: 1 AUD = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad