A kőbe zárt cunami

Wave rock

  • A sziklaüregekben összegyűlik az esővíz, csepp tavakat alkotva
  • A megkövesedett hullám
  • Mulka's Cave
  • A Hippo's Yawn
  • Az átcsapó hullám éjszakai fényekben
  • Kilátás a szikla tetejéről a környékre és a vízelvezető kis falra
  • Esővíztározó
  • Évente mintegy 140.000 turista látogatja meg
  • Esőelvezető a szikla tetején

A 110 méter hosszú és 14 méter magas Wave Rock egy természetes sziklaformáció, mely pont úgy néz ki, mint a megtörő hullám.  Egy magányos domb, a Hyden Rock északi részét képezi ez a furcsa kőhullám. A látványosság a Hyden Wildlife Park területén található.

A megkövesedett hullám

A sziklaüregekben összegyűlik az esővíz, csepp tavakat alkotva

A Wave Rock és a Hyden Rock tetején egy falat húztak végig, ami követi a szikla vonalát. A fal összegyűjti és elvezeti az esővizet a közelben található tároló gáthoz. 1928-ban építették és 1951-ben felújították. Az erre a célra szolgáló falak gyakoriak a környéken.

Esőelvezető a szikla tetejénEsővíztározó

A sziklahullám külön kulturális jelentőséggel bír az őslakosok, az aboriginalok számára. Turisták között is igen népszerű hely, évente több, mint 140.000 látogató keresi fel ezt a látványosságot.

Évente mintegy 140.000 turista látogatja meg

A Wave Rock egyike Ausztrália leghíresebb felszíni képződményeinek. A különféle színekben pompázó gránit fal úgy formázza a megtörő hullámokat, mintha épp ráborulni készülne az alatta fekvő kis bokrokra. Több, mint 2700 éves, ezzel idősebb, mint a dinoszauruszok! Hosszú évek eróziója alakította ilyenre a gránit szikla formáját.

Az átcsapó hullám éjszakai fényekben

A bennszülöttek több száz éve lakják a Hyden Rock régiót, jelentős történelmi helyszíneket is találhatunk itt. Az első fehér emberek szantálfa vágók voltak, a földművelés pedig 1922-ben indult meg a környéken. A korai telepesek leszármazottja még mindig a régióban laknak, de mostanra a turizmusból élnek: szállást adnak ki, éttermet üzemeltetnek.

Kilátás a szikla tetejéről a környékre és a vízelvezető kis falra

A Wave Rock mellett vannak egyéb érdekes sziklaalakzatok  is a területen: a Hippo’s Yawn (egy szikla, ami úgy néz ki, mint egy víziló szája), a Mulka’s Cave (egy barlang, ami egy ősi mondából kapta a nevét) és a The Humps. Aki idelátogat, érdemes ezeket is megtekinteni, de lehetőség van túrázásra, madár megfigyelésre, a Wildlife Park megtekintésére, ahol koalákat és kengurukat is láthatunk.

A Hippo's YawnMulka's Cave

Hogyan jussunk el ide

A Wave Rock Hyden mellett található. A legközelebbi nagyváros Perth, ahonnan 336 km-t kell autózni, hogy ide eljusson a látogató. Bár Hyden mellett van egy kis repülőtér, de oda csak helyi légitársaságok gépei repülnek. A 3 nagy ausztrál repülőtér, Brisbane, Melbourne vagy Sydney termináljaiba tudunk eljutni Budapestről.


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


Még nem érkezett szavazat. Legyél Te az első!
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Ausztrália és Óceánia

Ország: Ausztrália

Távolság Budapesttől (légvonalban): 13300km

Hivatalos pénz: Ausztrál dollár

Hivatalos nyelv: angol

Aktuális árfolyam: 1 AUD = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad