Rejtett oázis a sivatagban

HUACACHINA

  • Szálloda ma az oázis partján
  • Homokdűnék és víz
  • Sandboarding a homokdűnéken
  • Az oázis partján buja növényzet
  • Huacachina másik szögből
  • Huacachina oázisa
  • Naplemente a dűnéknél
  • Huacachina retro
  • Huacachina éjszakai fényei

Képzeld el… Este 6 óra van, te pedig egy szélfútta homok dűne tetejéről nézed az aranysárga és vöröslő naplementét.  200 méterrel alattad pedig ott fénylik egy gyönyörű zöld pálmafákkal körülvett oázis, ahol rusztikus, de mégis modern szállodák és épületek terülnek el csendesen a víz körül. Fárasztó 20 perces mászás után értél fel a domb tetejére, de egy sand-board-al percek alatt lent leszel.

Naplemente a dűnéknél

Bár nem olyan híres, mint a délre fekvő Nazca, Huacachina tökéletes oázisa Ica városától 4 km-re mégis kihagyhatatlan megállója a Gringo trail elnevezésű túrának. A Gringo trail az amerikaiak által előszeretettel látogatott úticélok gyűjteménye  Dél-amerikában.

Huacachina oázisa

Homokdűnék és víz

A legenda szerint egy vadász megpillantott egy gyönyörű inka hercegnőt, aki a mai Huacachina dűnéi közt sétálgatott. A hercegnőnél volt egy tükör, amiben csodálta magát séta közben. Mikor meglátta az őt leső vadászt, úgy megijedt, hogy a tükröt eldobta és elmenekült. A tükör szilánkokra tört, és a csillogó szilánkokból lett a mostani oázis, a hercegnő pedig sellővé vált és a tóba ugrott.

Huacachina másik szögből

Az úgynevezett “Oasis of America” egyike a kevés természetes, igazi oázisoknak az amerikai kontinensen. Egy zöld növényekkel teljesen körülvett buja sziget a homoktengerben, ahol a hullámok a kék és a zöld különböző árnyalatiban pompáznak.

Az oázis partján buja növényzet

A pálmafákkal körülvett zöldellő perui tó immáron több mint 70 éve kápráztatja el a turistákat.

Huacachina retro

Szálloda ma az oázis partján

A tóparti éttermek és szállodák régebben a felső tízezer számára nyújtottak kikapcsolódást. Mára a mindössze 115 állandó lakossal rendelkező oázis a hátizsákos, sandboarding kedvelő látogatók kedvelt úticélja lett. Sandboarding: ahogy a neve is mutatja, síelés a homok dűnéken egy deszkán.

Sandboarding a homokdűnéken

Az utóbbi években sajnos Huacachina története elkezdett hasonlítani a menekülő hercegnőéhez: a közeli öntözés, a turisták, a vízhasználat miatt elkezdett “menekülni” a víz az oázisból. A vízszint folyamatosan csökken és külső forrásokból próbálnak annyit visszaszivattyúzni, hogy ne száradjon ki. A költségvetési problémák és a vízhiány miatt sajnos az oázis és a legendás sellő otthonának a jövője egyelőre nem biztosított.

Huacachina éjszakai fényei

 Hogyan jussunk el ide

Szerencsére van egy pár új buszjárat, amivel eljuthatunk közvetlenül Huacachina-ba. A Peru Hop járataira felszállhatunk Cusco-ban, Arequipa-ban, Nazca-ban, Paracas-ban és Lima-ban. Ez az egyetlen társaság, ami egyből az oázishoz visz, a többiek a 4km-re lévő Ica városába hozzák el a látogatót.

Peruba Magyarországról kicsit bonyolultabb eljutni, mint Perun belül Ica városába vagy Huacachina-ba. Az egyik lehetőség, hogy Londonba repülünk, onnan Miami-ba, Miami-ból pedig már van közvetlen járat Lima-ba.

 


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


Még nem érkezett szavazat. Legyél Te az első!
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Amerika

Ország: Peru

Távolság Budapesttől (légvonalban): 11500 km

Hivatalos pénz: Perui új sol

Hivatalos nyelv: spanyol

Aktuális árfolyam: 1 PEN = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2318

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 627

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 840

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad