Újrahasznosított elhagyatott kastély

Tequendama Falls Múzeum

  • Hotel del Salto - a kísértet járta hotel
  • Félelmetes látvány
  • Nemrégiben felújították, azóta múzeumként üzemel
  • Félelmetes szakadék és csodás kilátás
  • Csodálatos környezetben található
  • Először kastély, majd szálloda, aztán elhagyatott épület, végül múzeum
  • Háttérben a Tequendama vízesés
  • Horror film díszletnek simán elmenne
  • Szálloda az út szélén

A festői kastély csodás újjászületése, minek során egy tönkrement romból természeti múzeummá változott.

Hotel del Salto - a kísértet járta hotel

Először kastély volt, aztán szálloda, végül ez lett a Tequendama Falls Múzeum. Kolumbiában járunk, az egyik leglátogatottabb látványosság, a Tequendama vízesés közelében. Itt zuhan 157 méteres mélységbe a Bogota folyó, létrehozva ezzel egy dübörgő vízesést. Ezzel szemben pedig található egy szikla, ahonnan csodálatos kilátás nyúlik a zuhatagra. Ezen a szirten épült meg a sokat látott épület.

Kísérteties de csodálatos épületHáttérben a Tequendama vízesés

1923-ban épült egy sikeres építész kastélyának, és hamar az 1920-as évek dekadenciájának, bujaságának a szimbólumává vált a The Mansion of Tequendama Falls-nak elnevezett épület. Az 1950-es években azt tervezték, hogy átépítik 18 emeletes szállodává, de végül sose készült el. Az épület ezután szállodaként üzemelt Hotel del Salto néven. Rengeteg látogatót vonzott a Tequendama vízesés, és az ide látogatók előszeretettel szálltak meg ebben a szállodában.

Először kastély, majd szálloda, aztán elhagyatott épület, végül múzeumCsodálatos környezetben található

Az 1990-es években zárt be, máig nem tudni, pontosan miért. Előtte rendkívül népszerű szállás volt, és egyszer csak elkezdtek elmaradni a foglalások. Talán azért lehetett, mert a hatalmas sziklafal, a vízesés és a mélység vonzotta az öngyilkosokat. A ködben úszó szirtekről egyre többen ugrottak le, és a szóbeszéd szerint az itt elhunytak szelleme kísért a szállodában. Kolumbiában a ’90-es években elég sok emberrablás történt, talán az is közrejátszott a szálloda csődjében. Bezárása után teljesen elhagyatott lett, kísérteties látványt nyújtottak a lassan pusztuló falai és sokak szerint ez egy elátkozott épület, ahol szellemek járnak. Sokat segített a mendemondák kialakulásában a hotel francia gótikus kinézete is.

Nemrégiben felújították, azóta múzeumként üzemelFélelmetes szakadék és csodás kilátás

20 év teljes pusztulás után 2012-ben végre jóra fordult az épület sorsa. Az épületet felújították, és megalapították itt a Tequendama Falls Biodiverzitás és Kultúra Múzeumot (spanyolul: Casa Museo Salto de Tequendama Biodiversidad y Cultura).

Szálloda az út szélénHorror film díszletnek simán elmenne

Hogyan jussunk el ide

A Tequendama Falls Múzeum  San Antonio del Tequendama mellett,  Bogotától, Kolumbia fővárosától  45 km-re nyugatra található. A fővárosban van nemzetközi repülőtér és szállás is akad. Ha szeretnél odautazni, akkor a jobb oldali szállás és repülőjárat keresőnk segít neked megtervezni az utadat! A tervező használata ingyenes, de ha ezen keresztül foglalsz szállást, akkor támogatod vele a weboldalt!

Rövid összeállítás a Hotel del Salto-ról

Aki tud spanyolul, az figyeljen, aki meg nem, az csak nézze meg, milyen kísérteties is a környéke


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


(2 szavazat, átlag: 5.00/5)
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Amerika

Ország: Kolumbia

Távolság Budapesttől (légvonalban): 9900km

Hivatalos pénznem:  Kolumbiai peso

Hivatalos nyelv: spanyol nyelv

Aktuális árfolyam: 1 COP = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad