Pingvinles a fehér homokos parton

Bertha's Beach

  • Pingvinek a hófehér homokos parton
  • Fotósok és ornitológusok kedvelt helye
  • Pingvinek a hullámok között Bertha's Beach-en
  • Hófehér homokos part
  • Gentoo pingvinek
  • Rőtesfejű lúd
  • Pingvinek civakodása a parton
  • Dűnék a világtól távol

Bertha’s Beach egy gyönyörű, fehér homokos tengerpart, ami különösen gazdag madár és tengeri élővilággal rendelkezik. Ha valaki szereti a nyugalmat, és szívesen nézi naphosszat természetes körülmények között a pingvineket, akkor nekik mindenképpen ajánljuk ezt a partot.

Pingvinek a hófehér homokos parton

 

Dűnék a világtól távol

A parton lehetőség van túrázásra, fotózkodásra és piknikezésre is akár. A gentoo pingvinek egész évben megtalálhatóak itt, de sűrűn találkozhatunk delfinekkel is, mivel előszeretettel vadásznak a sekély vízben.

Fotósok és ornitológusok kedvelt helye

Bertha’s Beach az azonos nevű, 1952-ben itt hajótörést szenvedett teherszállító hajóról kapta a nevét. Emlékét máig őrzik a parton szétszóródott ciprusfa gerendák, amit rakományként hozott magával a hajó.

Pingvinek a hullámok között Bertha's Beach-en

Hófehér homokos part

Különösen gazdag madárvilággal rendelkezik a sziget, emiatt igen népszerű az ornitológusok között. Az itt található Bertha’s Beach Kiemelt Madár Terület (Bertha’s Beach Important Bird Area) több, mint 3000 hektáron terül el.

Gentoo pingvinek

Rőtesfejű lúd

A kiemelt természetvédelmi területen sok különleges madárfaj található, többek között a Gentoo pingvin, a magellán pingvin, a falklandi gőzhajóréce, a rőtes fejű lúd és a feketetorkú patagónpinty. A parttól nem messze található dűnék között is sokféle vízimadárral lehet találkozni, többek között például feketenyakú hattyúval, chilei fütyülőrécével vagy akár patagóniai gőzhajórécével.

Pingvinek civakodása a parton

Hogyan jussunk el ide

Csak négykerék meghajtású járművel lehet megközelíteni az útviszonyok miatt. Érdemes az innen 40 km-re található Stanley-ben bérelni autót, vagy túravezetőt. Bertha’s Beach a Keleti Falkland szigeten található. Repülővel a Mount Pleasant Repülőtérig tudunk eljutni. Sajnos csak szombatonként  jár ide járat Chile-ből, Punta Arenasból.

Lássuk, hogyan is totyognak a parton a Gentoo pingvinek


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


Még nem érkezett szavazat. Legyél Te az első!
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Amerika

Ország: Falkland-szigetek

Távolság Budapesttől (légvonalban): 13300km

Hivatalos pénz: Falkland-szigeteki font

Hivatalos nyelv: angol nyelv

Aktuális árfolyam: 1 FKP = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad