Ez nem Photoshop!

Rio Celeste

  • Vulkán a Tenorio Volcano Nemzeti Parkban
  • Romantikus gyaloghíd a Rio Celeste folyón keresztül
  • Meleg vizes források is találhatóak a Rio Celeste-n
  • Baktériumok és vulkáni ásványok okozzák ezt a csodálatos színt
  • Külön turista ösvény vezet a partjára
  • A legnépszerűbb helye a folyónak a vízesés
  • Lenyűgöző színek: Rio Celeste
  • Rio Celeste - nem Photoshop, ez a valóság
  • Fantasztikus úti cél Costa Rica-n: a Rio Celeste

A folyó, ami a valószerűtlenül kék színét baktériumok és vulkáni ásványok egyedi egyvelegéből kapja. Nem, nem Photoshop, ez a valóság!

Rio Celeste - nem Photoshop, ez a valóságLenyűgöző színek: Rio Celeste

Costa Rica vadonjában bújik meg ez a lenyűgöző trópusi gyöngyszem, mely hírnevét a csodálatos színének köszönheti, és ez teszi őt az egyik legnépszerűbb látványossággá a környéken. A Tenorio Volcano Nemzeti Park erdejében kanyargó folyó a pusztaságon áttörve éri el a vadont, hogy a fák alatt megbújva, az ég színét visszatükrözve lenyűgözze az ide látogatókat.

A legnépszerűbb helye a folyónak a vízesésKülön turista ösvény vezet a partjáraBaktériumok és vulkáni ásványok okozzák ezt a csodálatos színt

Ahogy már említettük, a folyó a színét egy a közelben található vulkánnak köszönheti. Ként és kalcuim karbonátot mos a víz a vulkánból a folyóba. A folyó mentén több meleg vizes forrás és egy csodaszép kis vízesés található. A víz pedig szinte természetellenes kék színben pompázik, köszönhetően a fent említett okoknak. Az itt készült képeket nézve sokan azt mondják, nem valóságos a látvány. Vagy megszerkesztette valaki Photoshopban, vagy manipulálták a képet, de biztos nem igazi. Pedig csak egyszerű kémia az oka az egésznek, és ezt a rengeteg ide látogató túrázó is bizonyíthatja, akik saját szemükkel győződhettek meg erről a természeti jelenségről.

Meleg vizes források is találhatóak a Rio Celeste-nRomantikus gyaloghíd a Rio Celeste folyón keresztülFantasztikus úti cél Costa Rica-n: a Rio CelesteVulkán a Tenorio Volcano Nemzeti Parkban

Hogyan jussunk el ide

A Rio Celeste a Tenorio Volcano Nemzeti Parkban található, Costa Rica északi csücskében. San Jose-ba tudunk repülővel eljutni, onnan autót bérelve vagy helyi társaságok útjára befizetve lehet elutazni a 270km-re lévő folyóhoz. A Nemzeti Parkban számos szálloda található. Ha szeretnél odautazni, akkor a jobb oldali szállás és repülőjárat keresőnk segít neked megtervezni az utadat! A tervező használata ingyenes, de ha ezen keresztül foglalsz szállást, akkor támogatod vele a weboldalt!

Rio Celeste rövidfilm

Szerencsére találtunk róla egy rövid kis filmet is, amiben szuperül látszik, milyen csodálatos. A háttérzene és a spanyol nyelv ne zavarjon, koncentrálj a képekre :)


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


(1 szavazat, átlag: 4.00/5)
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Amerika

Ország: Costa Rica

Távolság Budapesttől: 10200km (légvonalban)

Hivatalos pénz: Costa Rica-i colón

Hivatalos nyelv: spanyol nyelv

Aktuális árfolyam: 1 CRC = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad