Mesébe illő üregek a márványban

Marble Caves

  • Szervezett csónak és hajó túrákon lehet megközelíteni
  • Csodás színek és formák
  • A legnépszerűbb mind közül: a Kápolna
  • A folyamatos hullámzás érdekes formákat hozott létre
  • A Marble caves távolról
  • Fantasztikus formák, márvány pillérek, azúrkék víz
  • Mesebeli képződmények
  • A General Carrera tó is csodálatos környezetben van
  • Koptatott márvány a kristálytiszta azúrkék vízben

Kitett magáért természetanyánk, amikor létrehozta ezt a lélegzetállító gyűjteményét a márványba vájódott járatoknak, üregeknek.

A Marble caves távolrólFantasztikus formák, márvány pillérek, azúrkék víz

A Cuevas de Mármol, a Márvány barlangok egy félsziget mellett található a General Carrera nevű jeges tó partján. A tó pedig Chile és Argentína határán fekszik. Maga a márvány csoda a chilei oldalon található. Ez a szokatlan geológiai képződmény egyediségével rengeteg turistát vonz.

A General Carrera tó is csodálatos környezetben vanA folyamatos hullámzás érdekes formákat hozott létre

A tó évezredekkel ezelőtt kezdte kialakítani a furcsa formákat. Ahogy a víz hullámzott és mosta a márvány sziklákat, lassanként az erózió hatására kialakultak ezek az üregek. Különös formái és folyton váltakozó színe teszi még látványosabbá. Az azúrkék vízben tükröződnek a sziklafalak, és a vízszinttől függően folyamatosan más más arcukat mutatják a barlangok, üregek.

Mesebeli képződményekA legnépszerűbb mind közül: a Kápolna

3 nagyobb üreg alakult itt ki: a Barlang (La Cueva), a Katedrális (El Catedral), és a  legnépszerűbb, a Kápolna (La Capilla). A barlangok, a csatornák, a márvány pillérek mind-mind szokatlan formákat alkotnak. A lenyűgözően élénk kék és szürke kamrák hol előkerülnek, hol elmerülnek a türkizkék vízben. Az ide látogató jogosan érezheti úgy, mintha egy mesébe csöppent volna.

Csodás színek és formákSzervezett csónak és hajó túrákon lehet megközelíteni

Hogyan jussunk el oda

A tavat, vagyis pontosabban a Cuevas de Mármol-t nem lehet szárazföldön megközelíteni. A környék városaiban bőven találunk erre szakosodott vállalkozásokat, akik hajóval, csónakkal elvisznek minket egy körútra a tavon, és még a barlangokba is bevisznek amennyire csak lehet. A legközelebbi nagyváros a General Carrera tó chilei oldalán Chile Chico. Nemzetközi repülőtér Chilében legközelebb Santiago-ban található, ami nagyjából 2500 km-re található innen, ami valljuk be elég húzós, tehát érdemes egy hosszabb körutat betervezni. Ha szeretnél odautazni, akkor a jobb oldali szállás és repülőjárat keresőnk segít neked megtervezni az utadat! A tervező használata ingyenes, de ha ezen keresztül foglalsz szállást, akkor támogatod vele a weboldalt!

Koptatott márvány a kristálytiszta azúrkék vízben

Úti cél: Marble Caves, Chile

Kár is több szót vesztegetni, nézzétek meg inkább ezt a rövidfilmet erről a fantasztikus helyről:


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


Még nem érkezett szavazat. Legyél Te az első!
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Amerika

Ország: Chile

Távolság Budapesttől (légvonalban): 13730km

Hivatalos pénznem:  Chilei peso

Hivatalos nyelv: spanyol nyelv

Aktuális árfolyam: 1 CLP = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad