A sziget, ahol a malac az úr

Pig Beach

  • Malacok a parton
  • Idill a malacok strandján
  • Ügyesen úsznak
  • Turisták és malacok
  • Kajára várva
  • Tengeri csillag háttérben a Malacok szigetével
  • Mára már turista látványosság
  • Malac a vízben
  • Az utánpótlás csapat

Ezek a csodás kis malackák egész nap a Bahamák kristálytiszta vizében úszkálnak. Ráadásul a saját szigetükön élhetnek számukra luxus körülmények között. Nap mint nap mutogatják magukat azoknak a turistáknak, akik csak ezért hajóznak idáig, hogy lássák a helyi vaddisznók úszkálását a gyönyörű azúrkék tengerben. (A bejegyzés végén videó is van!)

Malacok a parton

A malacok rendkívül jól alkalmazkodtak a tengerparti életmódhoz: egész nap lustálkodnak a parton, fröcskölik a vizet, élvezik a vízparti nyugodt életet. Egyedi módon teljes harmóniában élik az életüket a tengeri paradicsomban. Meglepően jól úsznak, még a kisebbek is teljesen otthon érzik magukat a vízben. Akkor a legboldogabbak ráadásul, ha közösen, csoportosan lubickolhatnak. Irigylésre méltó életük van.

Malac a vízben

Ügyesen úsznak

A malacok szigete, vagyis a Pig island (más néven Pig Beach, Major Cay,vagy hivatalos nevén Big Major Cay) egy lakatlan sziget vagy homokzátony a Bahama-szigetek Exuma körzetében. Arról ismert, hogy számtalan jól úszó vaddisznónak az otthona. A szigeten található 3 forrás, biztosítva a folyamatos friss ivóvíz forrást, valamint a környező szigetek megvédik a trópusi viharok okozta nagyobb hullámlástól is. Ideális lakóhely.

Az utánpótlás csapat

A szigetre a történet szerint tengerészek hozták a malacokat, hogy majd később visszatérjenek értük és megegyék őket. Azonban a matrózok sosem tértek vissza, így a malacoknak nem kell félniük, hogy eleség lesz belőlük.

Idill a malacok strandján

Egy másik történet szerint egy hajótörés során kerültek a tengerbe és sikerült a partra úszniuk. Megint mások úgy gondolják, hogy a szomszédos szigetekről úsztak át. Rossz nyelvek szerint pedig direkt turista látványosságnak hozták őket ide.

Turisták és malacok

Mindenesetre a malacokat mostanra az idelátogatók etetik, és nem hivatalosan még a szigetet is elnevezték róluk.

Kajára várva

Az éhes disznók lelkesen vetik magukat a hullámok közé az ingyen élelem reményében és úsznak néhány száz métert is, ha meglátnak egy arra járó hajót, yachtot. Annyira ügyesen teszik a dolgukat, hogy nincs is semmi egyéb gondjuk, mint élni a trópusi álmot, közben enni, aludni és úszkálni.

Mára már turista látványosság

A szigeten a jelenlegi kb. 20 malac mellett él még pár kóbor macska és néhány kecske is.

Tengeri csillag háttérben a Malacok szigetével

Hogyan jussunk el ide

Ha valaki szeretne a malacokkal úszkálni, akkor a közeli Staniel Cay szigetén kísérővel vagy saját, bérelt hajóval tud átutazni a szigetre. Staniel Cay-en van egy kis repülőtér, ahova Fort Lauderdale-ből vagy Nassau-ból is vannak járatok. Ha valaki a Bahama-szigetekre szeretne repülni, akkor George Town-ba kell repülőjegyet vennie. Közvetlen járat Budapestről nincs, de egy gyors Londoni és Miami-i átszállással szerencsés esetben akár 18 óra alatt is odaérhetünk. Repülőjárat kereséséért kattints a jobb oldalon található utazástervezőnkre!

És egy cuki videó az itteni életrőlFONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


(5 szavazat, átlag: 2.80/5)
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Amerika

Ország: Bahama-szigetek

Távolság Budapesttől (légvonalban): 8450km

Hivatalos pénz: Bahamai dollár

Hivatalos nyelv: angol nyelv

Aktuális árfolyam: 1 BSD = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2318

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 627

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 840

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad