Monumentális vízesés a határon

Iguazu Falls

 • Iguazu Falls felülnézetből
 • Az Iguazu Falls környékének turisztikai térképe
 • 150-300 kisebb-nagyobb vízesés alkotja
 • Iguazu Falls teljes pompájában
 • Hát nem gyönyörű?
 • Rengeteg turistát vonz mindkét ország felől
 • Kilátó és a vízesés
 • Festői látvány
 • Valószínűleg a legszebb határvidék
 • A legenda szerint egy isten hozta létre mérgében
 • Iguazu Falls jelentése nagy víz

Egy hatalmas vízesés, ami elválasztja Brazíliát és Argentínát. Elválasztja, de egyben össze is köti a két országot.

Iguazu Falls felülnézetből

Olyan úti célokról szoktunk írni, ahol még nem jártunk, ahogy ez a weboldalunk nevében is szerepel. Itt se jártunk még, viszont egy ismerősünk pont most landolt az Iguazu vízeséstől nem messze lévő repülőtéren, és hamarosan meglátogatja ezt a természeti csodát. Így aztán gondoltuk segítünk neki egy pár információval:)

150-300 kisebb-nagyobb vízesés alkotjaIguazu Falls teljes pompájában

Az Iguazu Falls egy több vízesésből álló természeti csoda, ami az Iguazu folyón jött létre a brazil Paraná és az argentin Misiones megyék határán. A vízesés kettéosztja a folyót egy felső és egy alsó szakaszra. Bár a folyó nagy része Brazíliában folyik, a vízesések legtöbbje argentin területen található. Az Iguazu folyó képezi egyébként a határt Argentína és Brazília között.

Valószínűleg a legszebb határvidékA legenda szerint egy isten hozta létre mérgében

A legenda szerint egy helyi isten feleségül akart venni egy gyönyörű nőt, Naipi-t, akinek viszont már volt egy halandó szerelme, Tarobá. Ők ketten egy kenuban menekültek el az isten elől. Amikor erre az isten rájött, dühében felszeletelte a folyót, létrehozva ezzel a vízeséseket és halálos zuhanásba taszítva a szerelmeseket. Az első európai, egy spanyol hódító – név szerint Álvar Núñez Cabeza de Vaca – 1541-ben pillantotta meg a vízesést.

Iguazu Falls jelentése nagy víz

Az “Iguazu” guarani vagy tupi eredetű szóösszetétel. “Y” jelentése víz, míg az “ûasú” jelentése nagy. Nem túl fantáziadús, ellenben annál találóbb. Vízállástól függően ugyanis itt 150-300 közötti a vízesések száma, és a vízcseppek 200-300 méter magasról hullanak alá. Annak ellenére, hogy több száz kisebb vízesés jelenik meg és tűnik el a sziklák között, a folyó vizének több mint a fele egy csatornán zúdul le, aminek a neve Devil’s Throat (az ördög torka). A határ a két ország között egészen az ördög torkáig tart. A Devil’s Throat U alakú, mintegy 82 méter magas, 150 méter széles és 700 méter hosszan nyúlik be a folyóba.

Festői látvány

Mindkét ország felől jól kiépített kilátók vannak a vízesés mellett, ahonnan az ide látogató turista biztonságosan át tudja élni ezt a felejthetetlen élményt. Brazil oldalról a legnépszerűbb a Salto Santa Maria, míg argentin részről az ördög torkánál található kilátót szeretik a legjobban a látogatók.

Kilátó és a vízesésRengeteg turistát vonz mindkét ország felől

Festői kilátás nyílik a vízesésre, mindegy melyik ország felől is közelítjük meg. Ennek köszönhetően utazik ide rengeteg turista, hogy a vízesés szélén vagy a vízesés alatt állva átérezze ezt a töménytelen mennyiségű zuhatagot és a hatalmas dübörgést, amit a lezúduló víz okoz.  Bár úgy tűnik, hogy az Iguazu Falls elválasztja a két országot, de pont a különlegessége miatt kicsit össze is hozza őket, mert közös kincsük és közös turisztikai látványosságuk ez a monumentális vízesés.

Az Iguazu Falls környékének turisztikai térképeHát nem gyönyörű?

Hogyan jussunk el ide

Két nemzetközi repülőtér is található az Iguazu Falls közelében: az argentin Cataratas del Iguazú International Airport és a brazil  Foz do Iguaçu International Airport. Az argentin repülőtér van messzebb, 25 km-re Iguazu városától, de ez van közelebb a vízesésnél található szállodákhoz, mint a brazil részhez. Busz és taxi is választható a repülőtéren az oda-vissza úthoz egyaránt. A brazil repülőtér  Foz do Iguaçu és a vízesés között található, és vannak közvetlen járatok Buenos Airesből. Ha szeretnél szállást és repülő járatot keresni vagy foglalni, akkor segítségedre van a jobb oldalon található kis utazás tervezőnk!

Mintha ott lennél

Nézd meg a vízesést teljes pompájában az alábbi rövidfilmben:


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


Még nem érkezett szavazat. Legyél Te az első!
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Amerika

Ország: Argentína

Távolság Budapesttől (légvonalban): 11000km

Hivatalos pénznem: Argentin peso

Hivatalos nyelv: spanyol nyelv

Aktuális árfolyam: 1 ARS = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad