Pemba sziget

Különleges szálloda a víz alatt

  • Szoba a víz alatt
  • A Manta resort a víz felől
  • Búvárok az öbölben
  • Kunyhó az erdőben
  • A pembai repülő róka
  • Repülőtér Pembán
  • Pemba - a Zöld sziget

Egy újabb különleges szállásba futottunk bele: a Pemba szigeten található Manta Resortba. Miért érdekes? Mert itt nyílt meg Afrika első víz alatti szállodája!

Szoba a víz alatt

Pontosabban csak egy szoba található a víz alatt, az egész lakrész egy fa építmény, amit svéd mérnökök terveztek. A fürdőszoba és a nappali a tengerszint felett található, míg a hálószoba a víz alatt. A hálószoba hatalmas ablakaiból pedig különleges látvány nyílik a vendégek számára: a víz alatti világot leshetik meg testközelből. A tetején pedig egy hatalmas terasz található, ahol napozásra is van lehetőség.

A Manta resort a víz felől

A Manta Resort igazából egy szálloda komplexum. Ha véletlenül nem a víz alatti lakrészt szeretnénk meglátogatni, akkor is csodálatos lehetőségekkel kecsegtet. Az idilli strandon található szálloda a romantikát, nyugalmat, vízi sportokat keresők számára remek lehetőség. Különböző szebbnél-szebb szobákat, villákat bérelhetnek az ideutazók. A gazdag külföldi turisták és búvárok körében különösen népszerű szálláshely.

De ha már itt vagyunk, ejtsünk pár szót Afrika egyik legszebb szigetéről, a Pemba szigetről.

Pemba - a Zöld sziget

A sziget, vagy ahogy arabul nevezik, a “Zöld sziget” a zanzibári régióban fekszik, Afrika keleti partjainál az Indiai óceánon. A sziget dombos, és kisgazdálkodások uralják.  Az egyik legnépszerűbb termék a szegfűszeg. A sziget maga 1000km2-es és 400.000 lakosa van.

Pemba híres a gazdag halászati területekről. A sziget melletti 50 km széles csatorna az egyik legjövedelmezőbb halászati terület Afrika keleti partjainál.

A Zanzibárra tömegesen érkező turisták miatt egyre többen utaznak inkább a Pemba szigetre, amit még nem árasztottak el, még őrzi az eredeti hangulatot.  Ha már Zanzibárnál tartunk, miért is jobb választás Pemba? Akik már jártak ott, azt mondják, hogy a földrajza és az élővilága teljesen más, mint Zanzibár. Kevesebb történelmi látványosság van, viszont sokkal zöldebb, sokkal dombosabb-hegyesebb és sokkal kevesebb a turista.

Búvárok az öbölben

A legfontosabb települések Chake-Chake (a főváros), Mkoani és Wete, ami a legnagyobb település. Ha szállást keresünk, és nincs már hely a Manta resortban, akkor leginkább Wete városában lesz lehetőségünk.

Szeptemberben és októberben a legjobb ideutazni, mert ekkor zajlik a szegfűszeg szürete, és az illat az egész szigetet körbeöleli.

Mit csinálhatunk még a Pemba szigeten?

A búvárkodást már említettük, de kiemelnénk még egyszer. A csodálatos tiszta vízben különleges halakat, növényeket láthatunk.

A pembai repülő róka

Chake Chake-ban látogassuk meg Pemba múzeumot, és ismerkedjünk egy kicsit a sziget történelmével és jellegzetességeivel. A Kidike rezervátumban megnézhetjük testközelből a híres pumbai repülő rókákat, amik hatalmas növényevő denevérek. Fedezzük fel  Vumawimbi partot és a  Ngezi erdőt. Az elhagyatott, fehér homokos strand különlegessége, hogy teljesen érintetlen még. Az erdő pedig egy igazi esőerdő egyedi növényekkel s állatokkal. Ha szerencsénk van, akár kis teknősökkel is találkozhatunk az erdő tavai mentén.

Kunyhó az erdőben

Végezetül nézzük meg a pumbai bikaviadalt, amit portugáliából importáltak a helyiek, de jóval kulturáltabb a verseny az európai elődjénél. Ebben a változatban a bikát tiszteletben tartják, végig vezetik a falun, és a viadal maga inkább egy ügyességi verseny, mint élet halál harc.

Hogyan jussunk el ide

Repülőtér Pembán

Pembán belül elég rosszak a közlekedési viszonyok. Egy darab aszfaltozott földút van, a többi az általában földút, ami ráadásul zsákutcába torkollik. Viszont pont emiatt van esélyünk csodás eldugott tengerpartokat találni.

A szigetre helyi repülőjáratokkal lehet eljutni Afrikából. Zanzibárból, Tangából és Dar es Salaamból is vannak naponta járatok Pumbára.


FONTOS: nem vagyunk szakértők, se újságírók, de még csak utazási iroda sem. Viszont emberek vagyunk, akik hibáznak néha. Ezért szeretnénk megkérni TÉGED: ha valamit rosszul tudunk, rosszul írtunk, vagy eleve butaságokat hordtunk össze, akkor jelezd nekünk az info@ittsevoltam.hu email címen, és ha elküldöd, mi a helyes megoldás, akkor mi azt javítjuk!

Beszélgessünk róla!

comments powered by Disqus

Értékeld ezt a helyet

Mennyire szívesen utaznál el oda?


(1 szavazat, átlag: 1.00/5)
Loading...Loading...

Fontosabb infók:

Földrész: Afrika

Ország: Tanzánia

Távolság Budapesttől (légvonalban): 6200 km

Hivatalos pénznem: tanzániai shilling

Hivatalos nyelv: Szuahéli nyelv, Angol nyelv

Tanzánia Magyarországnál több mint tízszer nagyobb ország Kelet-Afrika indiai-óceáni partvidékén. Az ország két szövetségi állama egykor brit mandátumterület volt: Tanganyika 1961-ben nyerte el függetlenségét és 1964-ben egyesült Zanzibárral.

Aktuális árfolyam: 1 TZS = HUF
(forrás: finance.yahoo.com)

Aktuális időjárás:

Térképen:


Fotók

Legjobb szállások a környéken

Tervezd meg az utad

KATT › Legfrissebb helyek, ahol nem jártunk »

Az elpusztított város

Franciaország
Emberi maradványok és fel nem robbant lőszerek mindenhol
Nézettség 2495

Lebegő pizzéria az óceán közepén

Fidzsi-szigetek
Cloud9 luxus pizzéria
Nézettség 702

Lélegzetelállító templom a föld mélyén

Malajzia
Lépcsők sokaságát kell megmászni a lejutáshoz
Nézettség 961

Nézz körül a térképen Itt se voltam - nagyítás

Miről szól az Itt se voltam oldal?

Párizs? London? New York? Úti célok, amiket mindenki ismer. Könyveket írtak tele az ilyen és ehhez hasonló kommersz, mindenki által unalomig ismételt érdekes, de teljesen megszokott helyszínekkel. Nincs is ezzel semmi baj! Ezek is olyan látványosságok, amiket érdemes megnézni egyszer!

Te ennél mégis többre vágysz?

Akkor az Itt se voltam a te oldalad! Mi összeszedjük a világ azon érdekes, csodaszép, furcsa és különleges helyeit, amikről az emberek legnagyobb része azt se gondolta volna, hogy léteznek. El se hinnéd, mennyi-mennyi csoda van a Föld golyónk minden szegletében!

Miért Itt se voltam a nevünk? Az interneten kalandozva akárhányszor szembe találkozunk egy-egy különleges helyszínnel, mindig két dolog jut az eszünkbe: jé, még itt se voltam + jé, de jó lenne eljutni ide!

Itt se voltam - rendhagyó utazási magazin

Egy olyan korban élünk, amikor a technikának köszönhetően már mindent felfedeztek, mindent elérhetünk, mindenről kereshetünk információkat. Mégis nagyon sokan nem tudják, hogy a bolygónk távoli pontjain, vagy akár a szomszédos országokban mennyi olyan úti cél található, amiről hazatérve az ismerősöknek el fog állni a lélegzete!

Ha ilyen csodásak, miért nem ismertük őket eddig?

Érdekes helyek után kutatva mi is mindig ezzel szembesülünk: hogy lehet, hogy eddig nem is hallottunk ezekről? Ennek több oka is van: nem olyan jó a marketingjük, nem rendeznek ott semmiféle világszerte elismert rendezvényt, messze van, nehéz eljutni oda. Ha az ember viszont nyitott szemmel jár, akkor olyan fantasztikus helyszínekre juthat el virtuálisan vagy akár fizikailag is, amik egy életre szóló élménnyel kecsegtetik a kalandvágyó utazókat!

Utaznál? Rendeld meg, tervezd meg!

Itt se voltam - online szállásfoglalás
Böngéssz a legjobb szállások között
Itt se voltam - online repülőjárat keresés
Tervezd meg az utad